Uitschakelen van bestandsbijlagen

De mogelijkheid om bestandsbijlagen uit te schakelen is een Enterprise-functie die beschikbaar is voor Superbeheerders

Overview

Met de functie voor het uitschakelen van bestandsbijlagen kunnen Superbeheerders ervoor zorgen dat Asana-implementaties in hun hele Organisatie voldoen aan alle beveiligings- en consistentie-eisen met betrekking tot het blokkeren van bestandsbijlagen die beperkt zijn volgens het beveiligingsbeleid en de voorkeursintegraties van hun bedrijf.

Deze functie geeft betere controle op domeinniveau, om een strikt upload-beleid te kunnen voeren, in overeenstemming met de organisatorische eisen.

IT-beheerders hebben ook een snelle manier om één of meer of alle "Computer", "Dropbox", "Google Drive", "Box" en "Onedrive / Sharepoint"-uploadbronnen in of uit te schakelen, volgens het IT-beveiligingsbeleid van hun bedrijf, en dat laten toepassen op alle oppervlakten van Asana producten waar bijlagen kunnen worden toegevoegd.

Toegang tot uw opties voor bestandsbijlagen

Superbeheerders hebben toegang tot hun opties voor bestandsbijlagen via het tabblad Beveiliging van hun Beheerdersconsole.

Wanneer u het tabblad Beveiliging hebt geopend, gaat u naar beneden naar Aanvullende instellingen en klikt u vervolgens op Bestandsbijlage-opties.

Bestandsbijlage-opties

De standaardinstelling is dat alle bijlagen ingeschakeld.

Opties voor bijvoegen bestanden 2

In het volgende venster kun je je voorkeuren voor het bijvoegen van bestanden selecteren.

“Bijlagen van Asana's apps, API en andere functies toestaan” uitschakelen

Als u dit uitschakelt, worden de bijlagetypes op

• het web uitgeschakeld
  • mobile
  • API
  • kopiëren en plakken
  • Formulieren
  • slepen en neerzetten
  • e-mail doorsturen

Bijlagen van apps van derden uitschakelen

Om te verhinderen dat bestanden kunnen worden bijgevoegd uit externe apps, kun je deze blokkeren vanuit het tabblad Apps of de gewenste app selecteren uit het pop-upvenster. Dit betekent dat de mogelijkheid bijlagen toe te voegen vanuit Dropbox, Google Drive, Box en OneDrive/SharePoint niet langer is toegestaan.

Bijlagen uitschakelen op mobiele telefoons

Er wordt op de mobiele app bij bijlagen geen onderscheid gemaakt tussen uploads uit apps van derden en bijlagen van het apparaat Dat komt omdat alles eerst naar het apparaat gedownload wordt.

De enige manier om dit op mobiel uit te schakelen is door bijlagen van alle Asana's app, API en andere functies uit te schakelen.

bestandsbijlagen uitschakelen op mobiele telefoons