Beheerderrollen

Overzicht

In Asana zijn er twee beheerdersrollen - Beheerder en Superbeheerder. Beheerders hebben toegang tot de functies voor gebruikers- en teambeheer, en tot de beveiligingsinstellingen voor individuele gebruikers. Superbeheerders hebben toegang tot de volledige set beheerdersfuncties, evenals de beveiligingsinstellingen voor de hele organisatie. Aangezien superbeheerders de beveiligingsfuncties voor de hele organisatie kunnen overzien, moet de rol van superbeheerder aan een IT-beheerder worden gegeven. De eerste superbeheerder voor een organisatie moet een verificatieproces doorlopen. Eenmaal geverifieerd kunnen superbeheerders daarna ook anderen de status van superbeheerder geven zonder verificatie. Dit proces beperkt de toegang tot cruciale beveiligingsinstellingen tot een beperkt aantal gebruikers. Alleen Organisatieleden kunnen de rol van beheerder of superbeheerder hebben, gasten kunnen dit niet.

Superbeheerder versus beheerder

Let op: zowel superbeheerders als beheerders zijn alleen beschikbaar voor organisaties en afdelingen met Premium+. Als je toegang wilt tot extra functies, ga dan verder met het verificatieproces voor superbeheerder.

• Superbeheerders zijn gewoonlijk IT-beheerders van een organisatie. Ze houden toezicht op mogelijkheden als SCIM en het resetten van wachtwoorden in de hele organisatie.

• Beheerders zijn meestal IT-helpdesk of bedrijfsleiders. Ze hebben toegang tot het resetten van individuele wachtwoorden en aangepaste branding, en tot functies voor gebruikers- en teambeheer.

Toestemmingen voor beheerder en superbeheerder

toestemmingsgrafiek

Superbeheerderverificatie

superbeheerder toevoegen

In de meeste gevallen heb je geen superbeheerder nodig in je domein. Als dat wel zo is, zie je een bericht in de beheerdersconsole dat je door de verificatie zal leiden. Als je vooraf wilt verifiëren, kun je dat doen door naar de beheerdersconsole te gaan en eerst op het tabblad Beveiliging te klikken, daarna op Beheerderstoegang en dan te kiezen voor het toevoegen van een nieuwe superbeheerder.

In organisaties moet een gebruiker eerst geverifieerd worden voordat hij een superbeheerder wordt. Die superbeheerder kan dan bijkomende superbeheerders aanmaken. In afdelingen moet elke gebruiker die een superbeheerder wil worden, onafhankelijk door de verificatie gaan.

Om het verificatieproces te voltooien, moet je bewijzen dat je eigenaar bent van het domein (bijv. Asana.com) dat overeenkomt met een van de e-maildomeinen die aan je Asana verbonden zijn, en dat je het domein kunt wijzigen. Dit kun je doen door de DNS-records (Domain Name System) voor het domein te wijzigen. We zullen je vragen een TXT-record toe te voegen op een manier die geen invloed heeft op de werking van je website, maar wel je eigendom bewijst. We zullen je verdere instructies geven wanneer je met de verificatie begint.

Meer informatie over hoe je het volledige verificatieproces kunt voltooien, vind je in ons artikel over Superbeheerderverificatie.

Een superbeheerder toevoegen

In organisaties kunnen superbeheerders andere superbeheerders toevoegen

meer superbeheerders toevoegen

Om extra superbeheerders toe te voegen, klik je op de knop Een superbeheerder toevoegen in de sectie Beheerderstoegang van je beveiligingscategorie in de beheerdersconsole

Superbeheerders bekijken en beheren via de beheerdersconsole

Superbeheerders bekijken en beheren

beheerdersrollen filteren

1. Klik op je profielfoto en navigeer naar de Beheerdersconsole.
  2. Klik op het tabblad Leden en filter op Type lid om een lijst weer te geven van beheerders en superbeheerders voor de organisatie.

Beheerders en superbeheerders beheren

beheerdersrollen verwijderen

1. Klik op het driepuntenpictogram om de opties weer te geven om de beheerder te verwijderen of het profiel van de beheerder te bewerken.

Beheerders bekijken als organisatielid

Om de beheerders te bekijken voor jouw organisatie:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek
  2. Selecteer Over mijn organisatie
  3. Klik op Beheerderstoegang om een lijst van beheerders en superbeheerders van de organisatie weer te geven