Projecttoestemmingen

Toegang tot een project in Asana is contextueel, en er zijn verschillende situaties die invloed hebben op wie toegang heeft tot een project en de taken ervan.

Als iemand toegang heeft tot een project, dan heeft hij toegang tot alle taken en gesprekken binnen dat project.

Project:Toegankelijk via:
PrivéprojectProjectleden
Openbaar project in aanvraag of privéteamTeam- en projectleden
Openbaar project in openbaar teamOrganisatie, team en projectleden

In dit artikel leggen we het volgende uit:

  • Projecttoestemmingen identificeren
  • Wie kan een project zien
  • Een project delen
  • Toegang tot uw project beperken

Privéprojecten

Een privéproject identificeren:

Een privéproject zal Privé voor projectleden tonen in de headerheader van het project .

Als een project alleen voor jou privé is, zal de koptekst van het project Privé voor jou tonen.

Wie kan een privéproject zien?

Project membersProject members kunnen een privéproject zien. Alleen mensen die voor het project uitgenodigd zijn, kunnen het vinden.

Hoe kan ik een privéproject delen?

  1. Klik op de knop delen in projectweergave
  2. Een pop-upvenster zal je de mogelijkheid geven om een lid uit te nodigen met een link
  3. Voeg projectleden toe per naam of e-mail

Een privéproject openbaar maken:

Klik op Openbaar maken aan [Teamnaam] rechts onderaan in het scherm Delen.

Door een project op openbaar te zetten, wordt het project toegankelijk voor alle leden van het team waarin het project zich bevindt.

Hoe kan ik de toegang tot een privéproject beperken?

Je kan alle meldingen beheren vanuit dit pop-upvenster.

Je kan bepalen welk projectlid mag bewerken, of alleen reacties mag geven, de eigenaar van het project veranderen of een lid uit het project verwijderen.

Leden toegang geven tot een project of verwijderen:

  1. Naast de naam van elk lid staat een vervolgkeuzemenu met toegang tot 4 toestemmingen
  2. Vanuit de vervolgkeuzemenu geef je leden bepaalde rechten door een van de opties te kiezen

Wanneer u een projectlid uit een privéproject verwijdert, zal hij geen toegang meer hebben tot de taken en gesprekken van dat project.

Meldingen beheren

U kunt alle meldingen beheren vanuit dit pop-upvenster.

Klik naast projectleden op Meldingen beheren in de pop-up voor delen.

Vervolgens verschijnt er een pop-up met Meldingen voor leden, waarin u een vakje kunt aanvinken om te kiezen voor statusupdates, gesprekken en taakmeldingen die in Asana zijn toegevoegd voor elk projectlid.

Openbare projecten

Een openbaar project identificeren:

Een openbaar project zal Gedeeld met [teamnaam] weergeven in de headerheader van het project.

Wie kan een openbaar project zien?

Een openbaar project is toegankelijk via:

  1. Project membersProject members
  2. Alle Team MembersTeam Members

In Openbare teams kunnen Organisatieleden die geen deel uitmaken van het team ook openbare projecten binnen het team zien. Controleer de toestemmingen van je Team om te zien of andere Organisatieleden dit openbaar project wel of niet kunnen zien.

Hoe kan ik een openbaar project delen?

openbaar project delen

Een openbaar project delen:

  1. Voeg iemand toe als project memberproject member - als deze persoon al lid is van het team waarin dat project bestaat, dan heeft hij/zij al toegang tot dat project. Als u een teamlid aan een project toevoegt, krijgt hij/zij alleen projectmeldingen.
  2. Voeg iemand toe als Team MemberTeam Member - iemand toevoegen als teamlid geeft die persoon toegang tot alle andere openbare projecten binnen dat team.

Hoe kan ik de toegang tot een openbaar project beperken?

Om de toegang tot een openbaar project te beperken:

  • Verwijder project membersproject members - als iemand ook lid is van het team waarin het project bestaat, zal hij/zij nog steeds toegang hebben tot het project.
  • Wijzigen naar een privéproject - wijzigen naar een privéproject betekent dat alleen projectleden toegang hebben tot dat project. Teamleden zullen geen toegang meer hebben tot dat project.

leden uit openbaar project verwijderen

Projectleden verwijderen:

  1. Klik op het + teken en kies dan Meldingeninstellingen voor leden.
  2. In het volgende venster gaat u met de muis over de persoon die u wilt verwijderen en kiest u Verwijderen.

project op privé instellen

Wijzigen naar een privéproject:

Klik op het + teken en kies dan Privé maken.

Toegang tot een privéproject vragen

scherm dat de optie weergeeft om toegang te vragen tot een privéproject

U kunt contact opnemen met de eigenaar van een privéproject om toegang te vragen. Om dit te doen:

  1. U zult een bericht zien dat uitlegt dat u toegang nodig heeft om privéprojecten te zien waar u nog geen lid van bent.
  2. Klik op de knop Toegang vragen om een taak naar de eigenaar van dat project te sturen om toegang te vragen.
  3. De projecteigenaar krijgt een taak waarin staat dat u toegang tot dat project hebt gevraagd.

Het is niet mogelijk om toegang te vragen tot alleen-reageren-projecten.

Aanvaard of weiger aanvragen om leden aan een project toe te voegen

Mensen die geen toegang hebben tot een privéproject hebben de mogelijkheid om er toegang toe te vragen. Om hen toegang te geven tot dat project, moet hun aanvraag eerst aanvaard worden.

  • Wanneer iemand toegang tot een privé project vraagt, krijgt de projecteigenaar een taak toegewezen om aan te geven dat een persoon toegang gevraagd heeft. De projecteigenaar kan die persoon dan aan het project toevoegen om hem toegang te verlenen.
  • Als er geen eigenaar aan dat project is toegewezen, wordt de taak om toegang te verlenen of te weigeren toegewezen aan de projectmaker, als die er nog bewerkingstoegang toe heeft.
  • Als er geen eigenaar aan dat project is toegewezen en de projectmaker er geen bewerkingstoegang voor heeft, krijgt het eerste lid van het project met bewerkingstoegang de taak om de toegang tot het project te aanvaarden of te weigeren.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet

Asana werkt niet met de internetbrowser die u momenteel gebruikt. Registreer in plaats hiervan met één van de volgende ondersteunde browsers.