Een team beheren

Teamleden

Teams zijn subgroepen van mensen in uw organisatie die met elkaar aan projecten werken. Elk team heeft zijn eigen leden en projectsprojects. Mensen die geen toegang hebben tot alle projecten binnen uw team, verschijnen als leden met beperkte toegang in het tabblad Leden van uw teaminstellingen.

Leden met Beperkte Toegang kunnen projecten en taken zien waaraab zij zijn toegevoegd, maar geen gesprekken of andere prokecten in het team.

teaminstellingen leden

Toegang tot de teamleden:

  • Klik op het pictogram met de 3 puntjes dat verschijnt tegenover de naam van uw Team
  • Klik op Teaminstellingen bewerken

teaminstellingen leden

Navigeer naar het tabblad Leden en u ziet een lijst met volledige teamleden en leden met beperkte toegang. Als u een volledig teamlid bent, kunt u volledige teamtoegang verlenen aan leden met beperkte toegang in deze lijst.

Klik op Alle leden zien onder het pictogram met de 3 puntjes om naar Teaminstellingen te gaan.

Iemand toevoegen als taakvolger of verantwoordelijke in een project binnen een team, zal hem niet toevoegen aan de Leden-lijst van dat team. Zij moeten toegevoegd worden als projectlid.

Als teamlid kunt u:

Aanvragen om lid te worden van het team goedkeuren

Wanneer iemand vraagt om lid van een team te worden, moet dat verzoek goedgekeurd worden, wil die persoon lid kunnen worden.

Lidmaatschap door aanvraag

Lidmaatschapsaanvragen voor een team goedkeuren:

  1. Klik op Controleren en goedkeuren
> Teamleden krijgen ook een melding bovenaan op hun scherm, waarin staat dat er een nieuw teamlid op goedkeuring wacht.

aanvraag goedkeuren

In het scherm met de verzoeken van de leden kunt u Accepteren of Afwijzen kiezen naast de naam van een persoon.

Openbare teams hebben geen goedkeuringen nodig.

Meldingen van lidmaatschapsaanvragen

Standaard ontvangen alle huidige teamleden een e-mailbericht voor aanvragen om lid van het team te worden. Elk lid kan doorklikken om het goed te keuren, maar u kunt deze e-mailberichten beperken tot een specifieke groep leden.

Alle teamleden kunnen nog steeds een aanvraag om lid te worden van het team goedkeuren, zelfs als u beperkt wie deze meldingen ontvangt.

meldingen van lidmaatschapsaanvragen

Lidmaatschapsaanvragen beperken

  1. Ga naar de Team SettingsTeam Settings
  2. Navigeer naar het tabblad Geavanceerd
  3. Klik op Alleen geselecteerde leden krijgen melding om nieuwe leden goed te keuren
  4. Voer de naam van de leden in die u op de hoogte wilt brengen van nieuwe lidmaatschapsaanvragen

Instellingen voor meldingen van lidmaatschapsaanvragen zijn alleen beschikbaar voor teams die ingesteld zijn op Lidmaatschap op aanvraag.

Iemand uitnodigen voor een team

Nodig iemand uit voor een team in uw organisatie om hem/haar toegang te geven tot de projecten van dat team.

uitnodigen voor een team

U kunt iemand uitnodigen voor uw team door op de knop Uitnodigen te klikken in de headerheader van de teampagina

Van daaruit voert u de naam of het e-mailadres van de persoon in om hem/haar voor het team uit te nodigen.

U kunt ook iemand uitnodigen voor een team door op het + icoon naast de titel van het team in de zijbalk te klikken of door de omnitoets te gebruiken.

Iemand uit een team verwijderen

Verwijder iemand uit uw team als u niet langer wilt dat hij of zij toegang heeft tot de projecten van het team en de Team ConversationsTeam Conversations.

Leer hoe u iemand helemaal uit uw organisatie kunt verwijderen in dit artikel.  

verwijderen uit een team

Om iemand uit een team te verwijderen:

  1. Navigeer naar het tabblad Leden in Teaminstellingen
  2. Beweeg met de muis over de naam van de persoon en kies Verwijderen

Wat gebeurt er met toegewezen taken wanneer leden uit een team in een organisatie worden verwijderd?

De leden hebben nog steeds toegang tot hun toegewezen taken. De taken die ze toegewezen hebben in de projecten onder het team, blijven aan hen toegewezen.

Pas wanneer ze uit de organisatie verwijderd worden, worden hun taken in een project voor de beheerder gezet.

Nadat u iemand uit uw organisatie hebt verwijderd, wordt er een privéproject met de eerder aan hem toegewezen taken voor u aangemaakt.

Toegang tot projecten wanneer ze uit de organisatie verwijderd zijn

Teamleden zullen de toegang verliezen tot alle projecten onder het team waaruit ze verwijderd zijn.

Als het team Aanvragen om lid te worden of Privé is, of als het project Privé is onder een openbaar team, zullen ze geen toegang meer hebben tot de projecten.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet

Asana werkt niet met de internetbrowser die u momenteel gebruikt. Registreer in plaats hiervan met één van de volgende ondersteunde browsers.