Berichten begrijpen

Gebruik berichten om discussies te voeren, een mededeling te doen, te brainstormen, successen te vieren of over een ander onderwerp te praten. U kunt berichten rechtstreeks met mensen gebruiken, of met projecten of teams.

Berichten met teams, projecten en mensen

Berichten kunnen worden gestuurd naar personen waarmee u samenwerkt, alle leden van specifieke projecten, of alle leden van uw teams.

Deze berichten werken op dezelfde manier, maar er zijn een paar verschillen, waaronder:

• Waar kan ik de berichten starten?
  • Wie wordt op de hoogte gebracht van de berichten?
  • Wie heeft toegang tot de berichten

Een bericht sturen

U kunt een bericht op verschillende plaatsen starten, waaronder de knop "Bericht verzenden" in inbox, de knop snel toevoegen, hovercards voor individuele medewerkers en de pagina "Berichten" op projecten en teams.

U kunt een bericht naar meerdere ontvangers sturen en naar meerdere projecten en teams.

teamberichten

Een bericht maken voor een team

Klik op de optie berichten in de bovenste navigatiebalk voor een team om een bericht te starten, of klik op "Bericht verzenden" naast de lijst van teamleden op de overzichtspagina.

projectberichten

Een bericht maken voor een project

1. Klik op het tabblad "Berichten" in de bovenste navigatiebalk van een project.
  2. Klik op "Stuur bericht naar leden"

Schermafbeelding met focus op berichtoptie van menu snel toevoegen

Een bericht maken vanuit snel toevoegen

1. Klik op het pictogram Snel toevoegen in de rechter bovenhoek
  2. Selecteer de optie Bericht in het menu

U kunt ook met de muis over de naam of de kaart van een persoon gaan en klikken op Bericht versturen

Op een bericht reageren

U kunt op een bericht antwoorden door een antwoord te typen, of door het bericht te liken om uw bevestiging of ondersteuning te tonen.

Schermafbeelding met focus op beschikbare elementen om op een bericht te reageren

Dingen die u kunt doen om op een gesprek te reageren

1. Klik op het pictogram duimpje omhoog om het bericht leuk te vinden
  2. Voeg een reactie toe om op het bericht te reageren
  3. Pas tekst met opmaak toe op uw bericht
  4. U kunt ook iemand @vermelden en een attachmentattachment uploaden
  5. Voeg emoji's of waarderingen toe aan de tekst van uw bericht
  6. Upload alle relevante bestanden naar uw bericht via uw computer, Dropbox, Box of Google Drive.
  7. Klik op de knop Verzenden om uw bericht te verzenden

Andere acties om een bericht te delen: afdrukken en link krijgen

Schermafbeelding met focus op opties om af te drukken en de link van een bericht te krijgen

Er zijn nog andere acties die u met berichten kunt doen, waarmee u de door uw teamgenoten en uzelf geposte informatie kunt delen.

1. Klik op het eerste pictogram in de rechter bovenhoek van een bericht om de berichtlink naar uw klembord te kopiëren
  2. Klik op het driepunten-pictogram rechtsboven in een bericht en kies *Afdrukken om het af te drukken

Een bericht bewerken

U kunt uw eigen reactie bewerken door er met de muis op te gaan staan, op het pijltje te klikken dat verschijnt en Reacties bewerken te kiezen. U kunt ook klikken op de optie Reactie verwijderen in hetzelfde menu om uw reactie te verwijderen, of op de optie Bovenaan vastzetten om die reactie eerst te zien tussen andere reacties op hetzelfde bericht.

schermafbeelding met focus op bewerkingsoptie voor een bericht

Een bericht bewerken:

1. Klik op de vervolgkeuzelijst naast uw antwoord
  2. Klik op Reactie bewerken

schermafbeelding met focus op een label dat een bewerkt bericht markeert

U kunt de berichten die bewerkt zijn herkennen aan het label (bewerkt) dat naast het antwoord staat.

Een bericht terugvinden

U kunt een bericht dat u hebt verzonden of ontvangen terugvinden door naar een van de berichtrapporten te gaan in de sectie "Rapporten" van uw zijbalk.

berichten bekijken

U kunt de bewerkte berichten herkennen aan het label (bewerkt) dat naast het antwoord staat.

Berichten die ik heb verstuurd toont alle berichten die u naar andere mensen, projecten of teams heeft gestuurd. U kunt ook naar dit rapport navigeren door op het tabblad "Berichten die ik heb verstuurd" in uw Asana-inbox te klikken.

Berichten die ik heb ontvangen toont alle berichten die u hebt ontvangen.

Een bericht verwijderen

Schermafbeelding met focus op de optie om een bericht te verwijderen

Een bericht wissen:

1. Klik op het driepunten-pictogram in de rechterbovenhoek van een bericht om een menu weer te geven
  2. Selecteer Verwijderen

U kunt alleen de berichten verwijderen die u zelf hebt geplaatst. Als u een bericht verwijdert, worden ook de latere reacties verwijderd.