Tweestapsverificatie

Overview

Tweestapsverificatie (2FA) is een vaak gebruikte, extra beveiligingslaag die u kunt toevoegen aan uw online accounts. Het inschakelen van tweestapsverificatie betekent dat Asana bij uw identificatie zal vragen om een extra code, naast e-mail en wachtwoord.

Deze code wordt gegenereerd door een authenticator-app (bijv. Duo, Authy, Microsoft Authenticator) die u op uw telefoon kunt installeren.

2FA inschakelen

Om toegang te krijgen tot uw 2FA-instellingen, gaat u naar uw Profielinstellingen.

profielinstellingen

Klik in het tabblad Account op Tweestapsverificatie.

2FA in- of uitschakelen

Vervolgens wordt u gevraagd om uw wachtwoord te verifiëren.

Wachtwoord

Vervolgens wordt u gevraagd een QR-code te scannen.

QR-code

Voer ten slotte de code in die door uw authenticatie-app is gegenereerd en klik op Inschakelen.

QR-code 2

2FA uitschakelen

Om 2FA uit te schakelen, klikt u op uw Profielinstellingen en navigeert u naar het tabblad Account. Klik vervolgens op Tweestapsverificatie.

2FA 1 uitschakelen

Voer vervolgens uw Asana-wachtwoord in en klik op Uitschakelen.

2FA 2 uitschakelen

2FA wordt dan uitgeschakeld.

2FA uit

Inloggen met 2FA

Eenmaal ingeschakeld, moet u 2FA gebruiken wanneer u inlogt op uw account.

Klik eerst op Inloggen op de Asana-startpagina.

inloggen 1

Voer vervolgens uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen.

inloggen 2

Then, use your code generated by your authentication app and click Continue.

inloggen 3

Logging in with 2FA on Mobile

Once 2FA has been enabled, you will be required to use it when logging in on your mobile device.

To log in, first enter your email address and click Continue with email.

mobiel 1

Voer vervolgens uw wachtwoord in en klik op Inloggen.

mobiel 2

Gebruik ten slotte de code die door uw authenticatie-app is gegenereerd en klik op Doorgaan.

mobiel 3

Problemen met inloggen met 2FA?

Als u problemen ondervindt bij het inloggen met 2FA nadat deze is ingeschakeld, neem dan contact op met ondersteuning.

Beheerder opnieuw instellen

2FA Admin opnieuw instellen is een Enterprise-functie.

Vanuit de beheerdersconsole kunnen beheerders zien of 2FA is ingeschakeld voor een lid. Ze kunnen 2FA ook uitschakelen voor een specifieke account. Dit is handig als een lid zijn 2FA-apparaat kwijt is en weer toegang moet krijgen.

Om veiligheidsredenen mogen beheerders 2FA alleen opnieuw instellen als het lid tot geen enkel ander domein behoort.

Om de 2FA-instellingen voor een lid te bekijken, navigeert u naar het tabblad Leden van de beheerdersconsole. Klik daar op Profielinstellingen bewerken.

Beheerder 1

Ga in het volgende venster naar het tabblad Veiligheid en scroll omlaag naar Tweestapsverificatie.

Beheerder 2