Tekst opmaken

@vermelding

Met @vermelden kunt u naar mensen, projectsprojects, taskstasks, en ConversationsConversations linken vanaf elk beschrijvings- of commentcomment-veld in Asana.

Gebruik @vermelding om te linken naar andere taken, projecten, teams of gesprekken in de notities of om via een link naar hun naam een teamgenoot te wijzen op een reactie.

@ vermelden

Een @vermelding maken:

Typ '@' en begin vervolgens de naam van de taak, het project, het gesprek of de persoon te typen.

Wanneer u iemand in een taak of gesprek @vermeldt, dan wordt deze persoon automatisch toegevoegd als medewerker en ontvangt hij/zij een Inbox-melding.

Tekst met opmaak

Gebruik de volgende sneltoetsen om uw tekst op te maken:

Actie Mac Windows Markdown
Vet ⌘B Ctrl-B *tekst*
Onderstrepen ⌘U Ctrl-U __tekst__
Doorstrepen ⌘⇧X Ctrl⇧X ~tekst~
Cursief ⌘I Ctrl-I
Monospace ⌘⇧M Ctrl-Shift-M `tekst`
• Lijsten met opsommingstekens ⌘⇧8 Ctrl-Shift-8 * tekst
1. Genummerde lijsten ⌘⇧7 Ctrl-Shift-7 1. tekst
Laat uw lijst inspringen ⌘] Ctrl-]
Laat uw tekst uitspringen ⌘[ Ctrl-[
Hyperlinks ⌘K Ctrl-K [titel](link)

Als u liever geen sneltoetsen gebruikt, kunt u tekst ook opmaken door op de werkbalk Tekst met opmaak te klikken wanneer u een taakbeschrijving invoert of reageert op een tekst.

taakbalk Tekst met opmaak

is de Command/Apple-toets in macOS, Ctrl is de Control-toets in Windows.

Als u een genummerde lijst of een lijst met opsommingstekens gebruikt, kunt u de lijst ook zoveel in of uit laten springen als u wilt.

Inspringingen vergroten

Inspringing verkleinen

Emoji's

Emoji's worden overal in Asana ondersteund. Ze kunnen aan project- en taaknamen, beschrijvingen, reacties en gesprekken worden toegevoegd. U kunt een emoji kopiëren en in het juiste veld plakken, of in het veld een emoji-opdracht typen waarna de tekst automatisch wordt omgezet in de overeenkomstige emoji.

Typ bijvoorbeeld :smile in het taakbeschrijvingsveld en de tekst wordt omgezet in .

Klik hier om een aantal fantastische emoji's te bekijken

ASCII-emoticons worden ondersteund en worden automatisch omgezet in emoji's.

ondersteunde velden

Waarderingsstickers

Waarderingsstickers zijn een manier om gebruikers die samen aan taken werken een steuntje in de rug te geven. Het zijn geanimeerde en geïllustreerde karakteriseringen die gebruikers via de emoji-kiezer kunnen toevoegen. Deze stickers zijn een geweldige manier om uw erkenning en waardering te tonen voor teamgenoten en medewerkers.

waardering

U kunt waarderingstickers openen door in het veld waarin u op taken reageert te klikken op de pictogramkiezer Waarderingen.

Stickers openen

Toon uw waardering en erkenning over een taakactie met een aantal geanimeerde of geïllustreerde stickers.

Gebruikers kunnen in Asana communiceren met hyperlinks. U kunt een link toevoegen aan een taak via de knop Link invoegen, en in het veld voor reacties op taken via de knop Tekst met opmaak. Asana-gebruikers kunnen relevante projecten, taken en documenten linken.

Link invoegen

Een link invoegen:

1. Ga naar de taakbeschrijving en navigeer naar het pictogram Link invoegen
  2. Klik op Link invoegen

Een beschrijving en URL toevoegen:

Beschrijving toevoegen

Nadat u op Link invoegen hebt geklikt, verschijnt er een popup met twee regels. Daarin kunt u op de eerste regel uw link beschrijven met een titel en op de tweede regel uw URL toevoegen.

Uw URL toevoegen:

1. Geef uw link een titel
  2. Voeg uw link toe

Link wanneer u reageert:

link naar reactie

U kunt door de knop Tekst met opmaak te gebruiken een link toevoegen via een reactie op een taak.

Waar voegt u een URL toe wanneer u reageert?

1. Klik op de knop Opmaken wanneer u een link wilt toevoegen.
  2. Klik op het link-pictogram om de link in te voegen

U kunt vervolgens een titel en uw URL toevoegen.

U kunt om belangrijke inhoud aan de tekst te linken ook een sneltoets gebruiken: ⌘-K (Mac) en Ctrl-K (Windows)

Ondersteunde velden

De volgende velden ondersteunen @vermelding, tekst met opmaak en emoji's:

• Task DescriptionTask Description
  • Taak commentscomments
  • Project DescriptionsProject Descriptions
  • Project statusstatusEen manier om projectleden op de hoogte te houden van de voortgang van een project. Status kan een kleur hebben (rood, geel, groen) en een korte beschrijving.updates
  • Tekst van een ConversationConversation
  • Reacties op gesprekken

Snelkoppeling voor het plakken van een link

Als u al een URL op uw klembord heeft, hoeft u alleen maar wat tekst te selecteren en Cmd+V te typen en er wordt al een link van de geselecteerde tekst gemaakt.

Monospace-opmaak in-/uitschakelen

Als u wat tekst hebt geselecteerd en vervolgens backtick (`) typt, dan zal de tekst als monospace worden opgemaakt.