Tekst opmaken

@vermelding

@vermelding laat je toe mensen, projecten, taken, en berichten te koppelen vanuit elk beschrijvingsveld of [reactie]veld (https://asana.com/guide/help/tasks/comments) in Asana.

Gebruik @vermelding om te linken naar andere taken, projecten, teams of berichten in de notities, of link de naam van een teamgenoot om zijn/haar aandacht te trekken voor een reactie.

@vermelding

@vermelding gebruiken:

Typ '@' en daarna de naam van een taak, project, bericht of persoon.

tekstopmaak

Je kunt ook klikken op de knop + en een van de opties onder Vermelden selecteren.

Wanneer u iemand in een taak of gesprek @vermeldt, dan wordt deze persoon automatisch toegevoegd als medewerker en ontvangt hij/zij een Inbox-melding.

Tekst met opmaak

Gebruik de volgende sneltoetsen om uw tekst op te maken:

ActieMacWindowsMarkdown
Vet⌘BCtrl-B*tekst*
Onderstrepen⌘UCtrl-U__tekst__
Doorstrepen⌘⇧XCtrl⇧X~tekst~
Cursief⌘I Ctrl-I
Monospace⌘⇧MCtrl-Shift-M`tekst`
• Lijsten met opsommingstekens⌘⇧8Ctrl-Shift-8* tekst
1. Genummerde lijsten⌘⇧7Ctrl-Shift-71. tekst
Laat uw lijst inspringen⌘]Ctrl-]
Laat uw tekst uitspringen⌘[Ctrl-[
Hyperlinks⌘KCtrl-K[titel](link)

is de Command/Apple-toets in macOS, Ctrl is de Control-toets in Windows.

Je kunt je tekst ook opmaken door te klikken op de werkbalk Tekst met opmaak wanneer je een taakbeschrijving toevoegt of reageert op een taak.

werkbalk voor tekst met opmaak

Je kunt je taakbeschrijving ook opmaken door de tekst die je wilt opmaken te markeren.

tekst markeren

Als u een genummerde lijst of een lijst met opsommingstekens gebruikt, kunt u de lijst ook zoveel in of uit laten springen als u wilt.

Inspringen

In-line afbeeldingen en media

Voeg in-line afbeeldingen toe aan je taakbeschrijvingen en sluit media in vanuit plaatsen als YouTube en Figma.

afbeeldingen toevoegen

Afbeeldingen toevoegen:

1. Klik op de knop +
  2. Scrol omlaag, selecteer Afbeelding en kies de afbeelding die je wilt uploaden

in-line afbeelding

Je kunt tekst of andere elementen toevoegen voor en na je afbeelding.

afbeeldingen toevoegen

Media toevoegen:

1. Klik op de knop +
  2. Scrol omlaag, selecteer Media en kies een van de opties

Je wordt dan gevraagd om de URL van de media die je wilt insluiten te plakken.

Emoji's

Emoji's worden overal in Asana ondersteund. Ze kunnen aan project- en taaknamen, beschrijvingen, reacties en berichten worden toegevoegd. Je kunt een emoji kopiëren en in het juiste veld plakken, of in het veld een emoji-opdracht typen waarna de tekst automatisch wordt omgezet in de overeenkomstige emoji.

Typ bijvoorbeeld :smile in het taakbeschrijvingsveld en de tekst wordt omgezet in .

Klik hier om een aantal fantastische emoji's te bekijken

ASCII-emoticons worden ondersteund en worden automatisch omgezet in emoji's.

ondersteunde velden

Waarderingsstickers

Waarderingsstickers zijn een manier om gebruikers die samen aan taken werken een steuntje in de rug te geven. Het zijn geanimeerde en geïllustreerde karakteriseringen die gebruikers via de emoji-kiezer kunnen toevoegen. Deze stickers zijn een geweldige manier om uw erkenning en waardering te tonen voor teamgenoten en medewerkers.

waardering

Je kunt waarderingsstickers openen door in het veld waarin je op taken reageert te klikken op de pictogramkiezer Waarderingen.

Stickers openen

Toon je waardering en erkenning over een taakactie met een aantal geanimeerde stickers.

Gebruikers kunnen in Asana communiceren met hyperlinks. Je kunt een link toevoegen aan een taakbeschrijving via de knop Link invoegen, en in het veld voor reacties op taken via de werkbalk Tekst met opmaak. Asana-gebruikers kunnen linken naar relevante projecten, taken en documenten.

link invoegen

Een link invoegen:

1. Ga naar de taakbeschrijving en navigeer naar het pictogram Link invoegen
  2. Klik op Link invoegen

Beschrijving en URL toevoegen:

beschrijving toevoegen

Nadat je op Link invoegen hebt geklikt, verschijnt er een pop-upvenster met twee regels. Daarin kunt je op de eerste regel je link beschrijven door tekst toe te voegen, en op de tweede regel je URL toevoegen.

Je URL toevoegen:

1. Voeg tekst toe aan je link
  2. Voeg je URL toe

Linken wanneer je reageert:

link naar reactie

Je kunt een link toevoegen via een reactie op een taak door de werkbalk Tekst met opmaak te gebruiken.

Waar een URL toevoegen wanneer je reageert:

1. Klik op de knop Opmaken
  2. Klik op het link-pictogram om de link in te voegen

Dan kun je tekst en je URL toevoegen

U kunt om belangrijke inhoud aan de tekst te linken ook een sneltoets gebruiken: ⌘-K (Mac) en Ctrl-K (Windows)

Ondersteunde velden

De volgende velden ondersteunen @vermelding, tekst met opmaak en emoji's:

Snelkoppeling voor het plakken van een link

Als je al een URL op je klembord hebt en je selecteert een tekst en vervolgens typ je Cmd+V, dan verandert de geselecteerde tekst in een link.

Monospace-opmaak in-/uitschakelen

Als je een tekst selecteert en vervolgens backtick (') typt, zal de tekst opgemaakt worden als monospace.