Mijn instellingen

Toegang tot Mijn instellingen...

Met Mijn instellingen... kun je de details van je account aanpassen.

toegang tot profielinstellingen

Mijn instellingen... openen:

1. Klik op je profielfoto in de bovenste balk
  2. Kies Mijn instellingen... uit het vervolgkeuzemenu

Klik hier om rechtstreeks naar Mijn instellingen te gaan.

In het menu Mijn instellingen... vind je 7 tabbladen, elk met verschillende opties:

• Profiel - verander je profielgegevens of stel jezelf in als afwezig met de vakantie-indicator
  • Meldingen - plan uw Niet storen, ga naar E-mailmeldingen om uw e-mailadres aan te geven en Browsermeldingen voor updates en @vermeldingen
  • E-mail doorsturen - verander welke van uw e-mailadressen taken kunnen aanmaken in uw verschillende werkruimtes en organisaties
  • Account - wijzig uw wachtwoord of schakel uw account uit
  • Weergave - verander de achtergrondafbeelding of voeg rijnummers van taken toe aan de interface van uw Asana-account
  • Apps - beheer uw integraties en maak persoonlijke toegangstokens aan
  • Hacks - schakel experimentele functies in Asana in- en uit

Profiel

profiel-tabblad

Op het tabblad Profiel kan je:

1. Je profielfoto veranderen
  2. Je profielnaam veranderen
  3. Je gewenste *voornaamwoorden toevoegen
  4. Je rol toevoegen
  5. Je afdeling of team toevoegen
  6. Een korte beschrijving van jezelf toevoegen in het veld Over mij
  7. Jezelf instellen als afwezig met behulp van de vakantie-indicator
  8. Ervoor kiezen pushmeldingen in te schakelen terwijl je weg bent

Profielnaam en -foto

Een profielnaam en -foto helpen om je team te laten zien wie je bent. Je profielnaam en -foto verschijnen:

Wij accepteren de volgende bestandstypes van minder dan 5 MB:

• PNG
  • JPEG
  • GIF
  • BMP

Het is het beste als het plaatje vierkant is en minstens 128x128px, maar het hoeft niet.

Als u geen foto uploadt, gebruiken wij uw initialen als tijdelijke aanduiding.

Over mij

Voeg een korte samenvatting toe van wie je bent of wat je doet in het gedeelte Over mij van je profiel.

over mij in UI

De informatie uit je Over mij-sectie van je profiel kun je zien als je met je muis over je profielfoto gaat.

Vakantie-indicator

Wanneer je niet werkt of niet beschikbaar bent om met je teamgenoten samen te werken, gebruik je je vakantie-indicator om ze dit te laten weten.

Dit is een instelling voor de hele account. U zult als afwezig verschijnen in alle organisaties en werkruimtes waartoe u behoort.

Afwezigheid instellen

Stel je status in als afwezig:

1. Klik op je profielfoto in de bovenste balk en kies Mijn instellingen
  2. Navigeer naar het tabblad Profiel
  3. Klik op de schakelaar Toon mij als afwezig
  4. Voer de eerste en laatste dag van je vakantie in
  5. Vink aan om pushmeldingen in te schakelen terwijl je afwezig bent
  6. Bekijk je wijzigingen

profielkaart als afwezig

Zodra u uw status als afwezig hebt ingesteld, zal uw profielfoto gedimd verschijnen en uw afwezigheidsstatus zal telkens verschijnen als iemand met de muis over uw profielfoto gaat.

"Weg tot vandaag" betekent dat die persoon vandaag weg is en morgen terug zal zijn. "Weg tot en met maandag" betekent dat hij dinsdag terug zal zijn.

Meldingen

Op het tabblad Notificaties hebt u toegang tot:

• E-mailnotificaties om het e-mailadres van uw voorkeur in te voeren voor meldingen over updates van activiteiten en samenvattingen (met een optie om meldingen in/uit/op pauze te zetten)

• Browsermeldingen voor @vermeldingen en taakupdates

• Projectmeldingen om standaardmeldingen in te stellen voor projecten waar je lid van bent

tabblad Meldingen

Op het tabblad e-mailmeldingen kan je:

• Het bestemmings-e-mailadres wijzigen waar je meldingen naartoe gestuurd worden in elk van je werkruimtes en organisaties
  • Het type meldingen wijzigen dat je ontvangt voor elk van je werkruimtes en organisaties

Komen de meldingen in uw Asana Inbox of in uw e-mail inbox?

U ontvangt een e-mail als u voor e-mailmeldingen gekozen hebt.

Asana-meldingen zijn een super-set e-mailmeldingen. Veel verhalen sturen we naar zowel uw Asana Inbox als uw e-mail inbox.

Werk samen aan taken en berichten om Inbox-meldingen te ontvangen. Inbox-meldingen worden automatisch gegenereerd wanneer je je taken voltooit en er actie op onderneemt.

Uw Asana Inbox In toont updates over alle projecten waar u lid van bent en taken waaraan u samenwerkt of die aan u zijn toegewezen binnen een bepaalde Werkruimte of Organisatie.

Om op de hoogte te blijven van activiteiten in Asana, kunt u e-mailmeldingen ontvangen of Asana Inbox gebruiken.

Er zijn drie soorten e-mailmeldingen: Dagelijks overzicht, Activiteitsupdates en Wekelijkse rapporten (alleen beschikbaar voor teams en organisaties op Business-niveau)

Als u meer wilt weten over hoe e-mailmeldingen van Asana werken, raadpleeg dan hier het artikel uit de handleiding.

Voeg om uw e-mailadres te veranderen eerst een nieuw adres toe en verwijder daarna uw oude adres.

E-mails toevoegen en verwijderen

Ga naar Mijn instellingen... en klik op het tabblad Meldingen. Onder E-mailmeldingen klik je op +Nieuwe e-mail toevoegen of Verwijder e-mail.

e-mail toevoegen of verwijderen

Een e-mailadres toevoegen

Je kan meerdere e-mailadressen aan je Asana-account toevoegen. Met meerdere e-mailadressen gekoppeld aan je account kan je:

• Extra opties krijgen voor het e-mailen van taken in Asana
  • Extra opties krijgen om e-mailmeldingen te ontvangen
  • Op je account inloggen met elk van je e-mailadressen
  • Andere mensen kunnen je uitnodigen in hun werkruimte of organisatie door een van je e-mailadressen te gebruiken

Wanneer u een tweede e-mailadres aan uw Asana-account toevoegt, dan wordt u gevraagd om uw identiteit te bevestigen door uw Asana-account opnieuw te verifiëren. Dit betekent dat u opnieuw moet inloggen met het bestaande e-mailadres om een nieuw e-mailadres toe te voegen.

e-mail toevoegen

Voeg een emailadres toe aan je account:

1. Klik op Mijn instellingen... vanaf je profielfoto
  2. Navigeer in het tabblad Meldingen naar E-mailmeldingen
  3. Klik op +Nieuwe e-mail toevoegen. Voer je nieuwe emailadres en wachtwoord in en klik op de Verificatiemail versturen-knop.

Er wordt een verificatiebericht naar het nieuwe emailadres gestuurd. Ga naar de bijbehorende Inbox en klik op de verificatielink om het proces te voltooien.

Als u de functie Inloggen met Google gebruikt, wordt u in plaats daarvan gevraagd om uw Google-account te verifiëren. Er verschijnt een popup-venster om in te loggen op Google, vul de inloggegevens in voor het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw Asana-account om het proces te starten.

Neem contact op met ons ondersteuningsteam als je problemen hebt bij het toevoegen van een nieuw e-mailadres aan je account.

Een e-mailadres verwijderen

Als er aan uw account een e-mailadres gekoppeld is dat u niet meer gebruikt of dat aan iemand anders toebehoort, dan kunt u dat verwijderen.

U kunt alleen een e-mailadres verwijderen als u al meer dan één e-mailadres aan uw account hebt gekoppeld.

Ga naar het tabblad Meldingen in Mijn instellingen..., scroll onder E-mailmeldingen naar beneden en klik op Verwijder e-mail.

e-mail verwijderen

Een e-mailadres verwijderen uit je account:

1. Klik op Mijn instellingen... van je profielfoto.
  2. Navigeer naar het tabblad E-mailmeldingen en klik op E-mail verwijderen
  3. Voer het e-mailadres in dat je wilt verwijderen
  4. Klik op de knop Verwijder e-mailberichten

Browsermeldingen

Ontvang projectupdates en meldingen van @vermeldingen van Asana in uw browser, zelfs als u geen Asana-tabblad open hebt.

Browsermeldingen worden ondersteund op Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Browsermeldingen inschakelen

Schermafbeelding met focus op optie om browsermeldingen in te schakelen uit de module profielinstellingen

Om browsermeldingen voor Asana in te schakelen klik je op Mijn Instellingen... vanaf je profielfoto en ga je naar het tabblad Meldingen.

De optie om geen meldingen te ontvangen is standaard geselecteerd. Daarnaast heb je nog twee opties om meldingen die je graag wilt ontvangen te activeren.

• Klik op Taakupdates om een melding te ontvangen wanneer er een reactie is op een taak die je volgt, wanneer er een taak aan je wordt toegewezen, of wanneer je wordt toegevoegd als medewerker van een taak.
  • Klik op Alleen @vermeldingen om een melding te krijgen wanneer een ander lid van je Werkruimte of Organisatie je @vermeldt in een taak, opmerking of bericht.

Zodra u het gewenste soort meldingen hebt gekozen, moet u ze toestaan op de pop-up die op uw browser verschijnt.

Browsermeldingen verschijnen wanneer iemand in uw team u een taak toewijst, een reactie geeft op een taak die u volgt of u toevoegt als medewerker.

Projectmeldingen

Stel standaard meldingen in voor toekomstige projecten.

projectmeldingen

Op het Meldingen-tabblad kun je projectmeldingen activeren voor:

• Statusupdates
  • Berichten
  • Toegevoegde taken

Je kunt meldingen voor projecten ook afzonderlijk beheren door te klikken op Beheer afzonderlijke projecten

Melding voor verhalen

Verhalen worden aangemaakt wanneer gebruikers acties ondernemen in Asana.

Momenteel tonen wij browsermeldingen voor de volgende soorten meldingsverhalen:

• Taak toegewezen
  • Commentaar toegevoegd aan een taak
  • Medewerker of @vermelding toegevoegd

Een verhaal is een opeenvolging van gebeurtenissen, - b.v. Tom heeft om 13.10 uur commentaar gegeven, Tom heeft om 13.15 uur aan Marieke toegewezen, Marieke heeft om 13.20 uur een vervaldatum toegevoegd. Verhalen zijn een geschiedenis van de ondernomen acties.

Naarmate wij deze functie verder ontwikkelen, kunt u uitkijken naar meer soorten meldingen en meer controle over de meldingen die u ontvangt. Bekijk hier de bijgewerkte functieversies in Asana.

De optie om meldingen voor Asana toe te staan kan verschillend zijn, afhankelijk van de browser die u gebruikt, maar er zal een melding zijn zoals: Wilt u toestaan dat app.asana.com meldingen weergeeft? en een knop om te accepteren of weigeren.

Browsermeldingen uitschakelen

Schermafbeelding met focus op optie om browsermeldingen uit te schakelen in de profielinstellingen

U kunt meldingen van Asana uitschakelen door uw voorkeuren bij te werken in de instellingen van uw browser.

• Lees meer over het uitschakelen van meldingen in Google Chrome op hun ondersteuningspagina.
  • Lees meer over het uitschakelen van meldingen in Mozilla Firefox op hun ondersteuningspagina.
  • Lees meer over het uitschakelen van meldingen in Microsoft Edge op hun ondersteuningspagina. Zoek naar de tip Website-toestemmingen veranderen.

Niet storen

Met de functie Niet storen kunt u push- en browsermeldingen pauzeren, zodat u zich kunt concentreren op het werk dat het belangrijkst is.

Niet storen inschakelen op het web

Om Niet Storen in te schakelen, klik je op je profielfoto en klik je op Mijn Instellingen.... Klik van daaruit op het Meldingen-tabblad en klik op de knop Pauzeer meldingen.

dnd

Wanneer niet storen is ingeschakeld, wordt de oranje stip-melding voor Inbox op Web en Mobiel onderdrukt, en worden browsermeldingen tijdelijk uitgeschakeld als u die hebt ingeschakeld. De melding met de zwarte stip op uw webbrowser zal ook onderdrukt worden.

Niet storen inschakelen op mobiele telefoons

Niet storen is beschikbaar via uw accountinstellingen op IOS en Android.

Niet storen via mobiel

Tik in uw accountinstellingen op Niet storen.

Niet storen via mobiel stap twee

Van hieruit kunt u:

1. Meldingen pauzeren
  2. Een niet storen-schema instellen
  3. Uw vrije dagen invoeren

Wanneer je jezelf in de toekomst als afwezig instelt, staat er onderaan een optie die aangeeft dat Asana standaard geen meldingen verstuurt terwijl je op vakantie bent, maar je deze optie kunt omschakelen als je ze toch wilt ontvangen.

E-mail doorsturen

vanaf het e-mailtabblad

Op het tabblad E-mail doorsturen kun je:

1. Kiezen in welke Mijn Taken-lijst je e-mails die naar Asana gestuurd worden taken aanmaken.
  2. Een e-mailadres toevoegen aan je account
  3. Een e-mailadres uit je account verwijderen

Meer informatie over deze functie vind je in het taken per e-mail aanmaken Guide article.

Voeg in dit tabblad meer e-mailadressen aan uw account toe voor meer mogelijkheden.

Account

accounttabblad

In het tabblad Account kun je:

1. Een nieuwe [Werkruimte] aanmaken (/guide/help/workspaces/basics).
  2. Het wachtwoord voor je account wijzigen
  3. Twee-factor authenticatie inschakelen
  4. Uitloggen uit andere sessies
  5. Je account deactiveren

Als u Google SSO gebruikt om in te loggen, dan ziet u geen optie om uw wachtwoord te veranderen. In plaats daarvan moet u uitloggen uit uw account en een wachtwoordreset-link aanvragen.

Uw wachtwoord wijzigen

password change

Je wachtwoord veranderen:

1. Klik op je profielfoto en kies Mijn instellingen...
  2. Navigeer naar het tabblad Account en selecteer Verander je wachtwoord
  3. Voer je huidige wachtwoord in
  4. Voer je nieuwe wachtwoord in
  5. Bevestig je nieuwe wachtwoord
  6. Bewaar je wachtwoord
  7. Verwijder

Leden van een Premium- of Enterprise-organisatie met SAML of Google SSO ingeschakeld zien geen optie om hun wachtwoord te wijzigen.

Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u ook een link aanvragen om uw wachtwoord te resetten. De link wordt naar uw e-mailadres gestuurd vanaf de [login-pagina] (https://app.asana.com/). U moet dan uitloggen uit uw account om terug te keren naar de login-pagina.

Uitschakeling account

Schakel uw individuele Asana-account alleen uit wanneer u niet langer gebruik wilt maken van Asana.

Je kunt je account uitschakelen via het tabblad Account van Mijn instellingen...

account uitschakelen

Je account uitschakelen:

1. Navigeer naar het tabblad Account van Mijn instellingen
    1. Klik op Account uitschakelen

Zodra u uw account hebt uitgeschakeld krijgt u geen toegang meer tot de gegevens in de account. Als u in de toekomst terug gebruik wilt maken van Asana, moet u zich registreren voor een nieuwe account.

Het uitschakelen schakelt alleen je individuele Asana-account uit. De Organisaties en Werkruimtes waartoe je behoort zijn gedeelde ruimtes en blijven bestaan.

Weergave

Met weergave kunt u de achtergrond van de interface van uw Asana-account veranderen en genummerde rijen toevoegen voor uw takenlijsten.

Op het tabblad Weergave kan je:

1. Je profieltaal instellen - selecteer in welke taal je Asana wilt gebruiken. Momenteel Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, en Traditioneel Chinees.
  2. De eerste dag van de week wijzigen - pas je kalenderweergave aan zodat ofwel zaterdag, zondag of maandag de eerste dag van de week is
  3. Taakrijnummers weergeven - voeg genummerde rijen toe aan je taken in het main panemain pane
  4. Compacte modus inschakelen - verminder de regelafbrekingen tussen de taken in het hoofdvenster
  5. Af en toe animaties weergeven bij taakvoltooiing - een mythisch wezen zal willekeurig verschijnen wanneer je een taak completecomplete
  6. Kleurenblindvriendelijke modus inschakelen
  7. De achtergrondafbeelding in de Asana-app veranderen

De weergave-instellingen zijn persoonlijk en hebben geen invloed op wat uw teamgenoot ziet als hij of zij inlogt op Asana.

Apps

Op het tabblad Apps kunt u de integraties beheren waarvoor u toegang tot uw account hebt verleend.

apps-tabblad

Op het tabblad Apps kunt u:

1. Alle integraties die u momenteel gebruikt bekijken en de-autoriseren
  2. Beschikbare integraties activeren
  3. Ga naar de pagina Developer App Management

apps-tabblad

Vanuit de Developer App Management-pagina, kunt u een nieuw [persoonlijk toegangstoken] aanmaken(/guide/help/api/api#gl-access-tokens) of een nieuwe applicatie registreren

Leer meer over onze API in onze Gids voor Ontwikkelaars.

Hacks

Met hacks kunt u experimentele functies uitproberen, die al dan niet blijven bestaan.

tabblad hacks

Ga naar het tabblad Hacks van Mijn instellingen... om een Hack in of uit te schakelen. Klik op de knop Pagina vernieuwen om wijzigingen toe te passen om je wijzigingen op te slaan.

Je kunt ons feedback sturen door te klikken op de Feedback delen-links in het tabblad Hacks.