Uw account

Asana-accounts zijn gratis en zijn gekoppeld aan personen. Asana-accounts bieden toegang tot gedeelde WorkspacesWorkspaces en OrganizationsOrganizations om samenwerking met andere Asana-gebruikers mogelijk te maken.

Met één enkele Asana-account kunt u meerdere werkruimtes en organisaties maken of er lid van worden, en zo samenwerken met verschillende groepen Asana-gebruikers. De werkruimtes en organisaties waar u bij hoort zijn aparte entiteiten met elk hun eigen, unieke set mensen, projecten en taken.

Problemen met de verbinding? Dit artikel kan u misschien helpen.

asana-account-diagram

Omdat elke werkplek en organisatie een aparte entiteit vormt, kunnen uw collega's andere werkruimtes of organisaties waar u toe behoort niet zien en kunt u de andere werkruimtes en organisaties waar uw collega's eventueel toe behoren niet zien.

Meer informatie over privacy tussen deze ruimtes vindt u hier.

Meer informatie over de toestemming-instellingen van uw projecten en taken in al uw werkruimtes en organisaties vindt u hier.

Een account maken

U kunt zelf registreren voor Asana of een uitnodiging accepteren. Het is gratis om een Asana-account te maken.

We vragen u om uw naam en e-mailadres. U kunt later andere e-mailadressen toevoegen aan uw account. Gebruik de e-mail van uw werk als u bij de OrganizationOrganization van uw bedrijf wilt horen. Als u zich registreert met het e-mailadres van uw werk en er al een organisatie is opgezet onder dit bedrijfsdomein, dan kunt u vragen om lid te worden van de teams binnen deze organisatie.

Het is niet nodig dat u meerdere accounts beheert. U kunt elk aantal organisaties of werkplekken vanuit één enkele account maken, er lid van worden of ze verlaten, zoals hierboven geïllustreerd.

Vanaf de startpagina

Om een account voor uzelf te maken gaat u naar https://asana.com en selecteert u Gratis proberen

asana-startpagina

U kunt zich op de volgende manieren registreren:

• Door een e-mailadres in te vullen en een nieuw wachtwoord te maken dat uniek is voor Asana.
  • Met je Google-account - als je Asana Premium, Business of Enterprise gebruikt.
  • Met SAML als je Asana Enterprise gebruikt

Als je ervoor kiest om te registreren met je Google-account:

• We gebruiken de inloggegevens voor het Google-account waarmee je op dat moment bent ingelogd, of we vragen je in te loggen op je Google-account.
  • U zult geen uniek Asana-wachtwoord hebben, maar u kunt er op elk gewenst moment een maken via het proces voor vergeten wachtwoorden (later in dit artikel beschreven)

Houd er rekening mee dat uw wachtwoord uit minstens 8 tekens moet bestaan.

Vanuit een uitnodiging

Wanneer u een uitnodiging ontvangt:

NUX

Vanaf de pagina voor het maken van een account:

1. Vul uw naam in
  2. Vul uw zakelijke e-mailadres in
  3. Kies een profielfoto
  4. Maak een wachtwoord

Het uploaden van een profielfoto is optioneel tijdens het proces van het maken van een account. Als je ervoor kiest om nu geen foto te uploaden, kun je er altijd later één toevoegen vanuit Mijn instellingen.

Inloggen

Om in te loggen op Asana, gaat u naar https://app.asana.com/ of https://asana.com

Inlogpagina

Vanaf de inlogpagina kunt u op twee manieren inloggen:

1. Door te klikken op Google-account gebruiken
  2. Door het e-mailadres en het wachtwoord van uw account in te voeren

Als je op dit moment op je account inlogt via Google en voortaan met een wachtwoord wilt inloggen, kan je een link aanvragen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen met SAML

Als uw organisatie de Enterprise-versie van Asana gebruikt en SAML heeft ingeschakeld, is er geen wachtwoord nodig om op uw account in te loggen. Uw account zal met uw e-mailadres worden geverifieerd.

Om in te loggen op uw account met SAML ingeschakeld:

Gebruikers in organisaties die SAML hebben ingeschakeld, kunnen ook op hun accounts inloggen met een aangepaste URL. Voeg voor toegang tot uw aangepaste inlogportal gewoon het e-maildomein van uw bedrijf toe aan het einde van de URL 'https://app.asana.com/a/'

Leden van de organisatie acme.com kunnen bijvoorbeeld op hun account inloggen vanaf 'https://app.asana.com/a/acme.com'

Leden van organisaties met SAML-vereisten moeten op hun account inloggen met hun e-mailadres voor SAML, ongeacht hoeveel andere e-mailadressen u in uw account heeft.

Inlogdetectie

Gebruikers ontvangen een e-mail met de waarschuwing dat we een nieuwe login op hun account werd waargenomen. Dit is een beveiligingsfunctie die inlogactiviteit detecteert.

Deze e-mail wordt naar gebruikers verzonden wanneer ze:

• voor de eerste keer een bepaalde browser + IP-adres-combinatie gebruiken

Dit is van toepassing op logins met gebruikersnaam/wachtwoord en op Google SAML-gebaseerde single sign-on (SSO) verificatie.

Uitloggen

uitloggen van een app

Om uit te loggen van Asana:

1. Klik op uw profielfoto
  2. Klik op Uitloggen

Wanneer u uitlogt van Asana, wordt u uitgelogd van alle actieve sessies, inclusief mobiele sessies.

Wachtwoord opnieuw instellen

Bij het registreren heb je je Asana-wachtwoord gemaakt. Als je via je Google-account hebt geregistreerd, dan heb je geen Asana-wachtwoord. Je kan er eentje maken door je wachtwoord opnieuw in te stellen met de link Wachtwoord vergeten?.

Als u uw wachtwoord bent vergeten of het wilt veranderen, kunt u vanaf de inlogpagina uw wachtwoord opnieuw instellen.

Als u uw wachtwoord opnieuw instelt, wordt uw account uitgelogd van elke andere computer of mobiel apparaat waarmee u eerder hebt ingelogd.

wachtwoord vergeten

Een link genereren voor het opnieuw instellen van een wachtwoord:

Klik op de link Wachtwoord vergeten? op de inlogpagina en volg de prompt op de volgende pagina

Klik hier om uw wachtwoord opnieuw in te stellen..

Kijk in de inbox van je e-mail of je een bericht van Asana voor het opnieuw instellen van je wachtwoord hebt ontvangen. In dit bericht vind je een link die je kan gebruiken om in te loggen op je account en een nieuw wachtwoord in te stellen.

Voor Organization MembersOrganization Members met meerdere e-mailadressen in hun account zal de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord altijd naar het e-mailadres worden verzonden dat gekoppeld is aan het domein van uw organisatie.

Meerdere accounts en samenvoegen

Als je meerdere accounts hebt en ze tot één account wilt samenvoegen, kun je het e-mailadres dat is gekoppeld aan één account toevoegen aan de andere account vanuit Mijn instellingen.

Het samenvoegen van uw accounts houdt in dat:

• E-mailadressen van beide oorspronkelijke accounts gekoppeld worden aan de nieuwe account.
  • De nieuwe account zal toegang hebben tot alle organisaties en werkruimtes vanaf elke oorspronkelijke account.

e-mail toevoegen

Log in op je hoofdaccount, en dan:

1. Klik op je profielfoto en kies Mijn instellingen
  2. Navigeer naar E-mail doorsturen
  3. Klik in +Nieuwe e-mail toevoegen
  4. Voer je Nieuw e-mailadres in.
  5. Klik op de knop Herauthenticeer
  6. Meld je aan met je Asana account

Let op: de uitnodigingslink kan vereisen dat je opnieuw inlogt op je Asana-account, log in op het account dat je wilt samenvoegen.

e-mail accountverificatie 2

Asana vraagt u vervolgens om een link in uw secundaire mailbox te vinden om de samenvoeging te bevestigen.

Zodra de samenvoeging voltooid is, kan je op je account inloggen met om het even welk e-mailadres dat aan je account verbonden is. Na de samenvoeging kan je je account niet meer splitsen.

Als u de functie Inloggen met Google gebruikt, wordt u in plaats daarvan gevraagd om uw Google-account te verifiëren. Er verschijnt een popup-venster om in te loggen op Google, vul de inloggegevens in voor het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw Asana-account om het proces te starten.

Als u tot meer dan een organisatie behoort die inloggen via Google Single Sign-On (SSO) of SAML vereist, kunt u uw accounts niet samenvoegen. U moet op elk van uw aparte Asana-accounts inloggen, één per organisatie, en zult voor elke organisatie apart moeten inloggen.

De beveiliging van je account is onze topprioriteit en deze maatregel draagt bij aan het beschermen van je gegevens door het inlogproces veiliger te maken voor degenen die tot meerdere betaalde Organisaties behoren.

Uitschakelen van een account

Schakel uw individuele Asana-account alleen uit wanneer u niet langer gebruik wilt maken van Asana.

Je kunt je account uitschakelen via het tabblad Account in Mijn instellingen.

account uitschakelen

Om je account uit te schakelen:

1. Navigeer naar het tabblad Account van Mijn instellingen
  2. Klik op Account uitschakelen

Zodra u uw account hebt uitgeschakeld krijgt u geen toegang meer tot de gegevens in de account. Als u in de toekomst terug gebruik wilt maken van Asana, moet u zich registreren voor een nieuwe account.

Het uitschakelen schakelt alleen uw individuele Asana-account uit. De organisaties en werkruimtes waartoe u behoort zijn gedeelde plekken en blijven bestaan.