Toegankelijkheid

We streven ernaar Asana voor iedereen toegankelijk te maken, zodat teams hun beste resultaten kunnen bereiken.

Asana kleurenblindvriendelijke modus

Met de kleurenblindheidmodus kunnen Asana-gebruikers die last hebben van deuteranopie en protanopie (rood-groen kleurenblindheid) beter onderscheid maken tussen verschillende project- en statusupdatekleuren.

toegang tot profielinstellingen

Om de kleurenblindvriendelijke modus in te schakelen:

1. Klik op je profiel in de bovenste balk
  2. Selecteer Mijn instellingen

kleurenblindvriendelijke modus

Navigeer naar het tabblad Weergave en vink het vakje Kleurenblindvriendelijke modus inschakelen (protanopie en deuteranopie) aan. U zou de kleuren onmiddellijk moeten zien veranderen.

Donkere modus

Donkere modus is een kleurenschema dat een donkere achtergrond met lichtere tekst gebruikt. Hiermee kunt u Asana bekijken volgens uw eigen weergavevoorkeuren.

Toegang tot de donkere modus

Klik eerst op Mijn instellingen.

donkere modus 1

Ga dan naar het tabblad Weergave en kies Donker uit de lijst met thema's.

donkere modus 2

De donkere modus wordt dan ingeschakeld.

donkere modus 3

iOS VoiceOver-ondersteuning

VoiceOver is een gebarengestuurde schermlezer waarmee u de Asana iOS-app kunt gebruiken zonder het scherm te hoeven zien.

voiceover ios

Om VoiceOver in te schakelen, gaat u naar uw Algemene Instellingen op uw iOS-apparaat en klikt u op Toegankelijkheid.

voiceover ios

Klik op VoiceOver in het menu Toegankelijkheid.

-

voiceover ios

Klik op de schakelaar VoiceOver om de VoiceOver-modus in te schakelen.

voiceover-modus

U kunt dan updates ontvangen en taken maken met VoiceOver.

Taken maken met Siri

Maak vanaf overal taken aan in Asana met Siri. Deze integratie werkt in de meerdere talen die door Asana worden ondersteund.

• Download de laatste versie van Asana voor iOS
  • Houd de Home-toets ingedrukt of zeg: “Hey Siri.”
  • Spreek een taaknaam in, bijvoorbeeld: 'Maak een taak in Asana om foto's van de conferentie te posten'
  • Vergeet niet om ergens in de taaknaam 'in Asana' of 'met Asana' te zeggen.
  • De nieuwe taak zal in uw Mijn taken verschijnen

U moet iOS versie 11.0.0 of hoger hebben om Siri te gebruiken voor het maken van taken.