Vimeo en Asana | Producthandleiding

Binnenkort beschikbaar: Videoberichten in Asana, mogelijk gemaakt door Vimeo wordt in de komende weken uitgerold. Als u voorheen een videobericht kon opnemen, kunt u deze video's nog steeds bekijken in Asana. Terwijl we werken aan een aantal verbeteringen, is op dit moment alleen de mogelijkheid om een video in Asana in te sluiten beschikbaar.

Videoberichten in Asana, mogelijk gemaakt door Vimeo, is een gratis functie die beschikbaar is voor alle Asana-abonnementen, inclusief gratis gebruikers, gasten, Premium, Business en Enterprise. Elk volwaardig lid van een werkruimte of organisatie zal in staat zijn om binnen taken op te nemen. Gasten met beperkte toegang kunnen opgenomen bestanden bekijken, maar krijgen niet de optie om hun eigen bestanden op te nemen.

Voor videoberichten worden opnames ondersteund door Google Chrome en Microsoft Edge. Bekeken opnamen worden ondersteund door Safari, Firefox, iOs, Android en uw computer.

Overzicht

Tekst en feedback tussen teams kan soms verkeerd worden geïnterpreteerd en gecommuniceerd door genuanceerd of complex taalgebruik. Dit kan vaak resulteren in inefficiënte workflows, wat leidt tot vertraagde tijdlijnen en werk over werk.

Asana's integratie met Vimeo betekent dat u nu videoberichten kunt opnemen, video's kunt uitschrijven en Vimeo-video's kunt invoegen die zijn opgeslagen binnen Asana-projecten.

Videoberichten in Asana, mogelijk gemaakt door Vimeo, kunnen nu afbeeldingen en tekst omzetten in impactvolle videoberichten die het volgen van werk en de samenwerking tussen teams vergemakkelijken. In aanvulling op de standaardoptie van geschreven tekst, kunt u nu effectief communiceren met uw team door middel van een taak, opmerking en bericht-gebaseerde videofunctie. Vervolgens wordt er automatisch een transcriptie van de opname gemaakt door Asana, waardoor deze leesbaar en doorzoekbaar wordt.

Of het nu gaat om het opnemen van presentaties, tutorials, visuele feedback of opgenomen demo's: videoberichten zorgen voor meer duidelijkheid en transparantie in uw taken en workflow doordat u uzelf, uw scherm of beide kunt opnemen. Video's kunnen worden opgenomen binnen een taakbeschrijving, taakreactie en berichten-thread om snel en effectief nuttige uitleg te geven voor taken en hun medewerkers.

De optie om Vimeo-video's in uw Asana-projecten in te sluiten is een ongelooflijk impactvolle manier om zowel creatieve briefings als projectkick-offs tot leven te brengen.

Opgenomen video's worden door Vimeo opgeslagen. Om een video te verwijderen, logt u in bij Vimeo en verwijdert u deze vanuit de Vimeo-videobibliotheek.

Functies

Videoberichten in Asana, mogelijk gemaakt door Vimeo, is beschikbaar voor alle klanten en zal automatisch standaard worden ingeschakeld. Alleen beheerders van Enterprise-accounts kunnen deze functie in- of uitschakelen voor de hele organisatie. Beheerders van alle niet-Enterprise accounts dienen contact op te nemen met Asana Outreach voor hulp.

Een video opnemen binnen een taak

video opnemen pictogram

Vanaf hier, kunt u:

1. De taak openen waarbinnen u een video wilt opnemen
  2. Klikken in de sectie beschrijving of opmerkingen. Selecteer vervolgens het pictogram video opnemen in de rechterbenedenhoek van het tabblad. U wordt dan doorgestuurd naar een opnameconfiguratie die u drie opties biedt:

Applicatiescherm

Hier kunt u:

1. Het scherm van uw venster of toepassing naar keuze opnemen
  2. Opnemen met alleen de camera van uw apparaat
  3. Zowel uw scherm als uw camera opnemen

Zodra u uw opname-optie hebt gekozen, klikt u op Opname beginnen.

Als u beide selecteert, moet u uw volledige bureaubladweergave opnemen om de cameraweergave in de hoek van uw scherm te laten verschijnen.

scherm delen

Zodra u Opname beginnen hebt geselecteerd, krijgt u de optie om te delen voordat een aftelling van 3 seconden begint:

1. Uw volledige scherm
  2. Een toepassingsvenster
  3. Een Google Chrome-tabblad

video-opname

Terwijl de video aan het opnemen is, zal de optie Stop met het delen van uw scherm aan de onderkant van het scherm verschijnen. Eenmaal aangeklikt, zal de opname stoppen en zal het een paar seconden duren om de video te optimaliseren.

Het is momenteel niet mogelijk om op mobiele apparaten op te nemen

Een video toevoegen binnen een taak

optimalisatieweergave

Vanuit het video-opnameoverzicht, kunt u:

1. De videotitel toevoegen
  2. Downloaden.
  3. Verwijderen
  4. Video toevoegen

Een opname toevoegen

Het toevoegen van de video zal uw video automatisch opslaan in de beschrijving of reactie van de taak.

aan taak toevoegen

Vanuit de taakweergave kunt u:

1. De video afspelen
  2. In Vimeo bekijken
  3. Link kopiëren
  4. Downloaden
  5. Feedback verzenden
  6. Verwijderen

Transcriptie van video-opnamen

Zodra u uw video heeft toegevoegd, zal Asana automatisch een transcript van de opname maken en uploaden. Het kan een paar minuten duren voordat dit verschijnt terwijl de video wordt verwerkt. Zodra dit gebeurd is, zullen alle transcripties worden opgeslagen binnen Asana.

transcriptie bekijken

Eenmaal verwerkt, kunt u op de optie Transcriptie in lightbox bekijken klikken. De video verschijnt op volledig scherm met de transcriptie aan de rechterkant.

transcriptie

Zelfs sleutelzinnen die zijn opgenomen door transcriptie zijn opvraagbaar via Asana zoeken.

Verbinden met Vimeo

U kunt niet meer dan twee video's opnemen voordat u een Vimeo-account moet aanmaken. Zodra u een derde video probeert op te nemen, wordt u gevraagd een gratis Vimeo-account aan te maken, waarmee u onbeperkt video's kunt opnemen van maximaal twee uur per stuk.

verbinden met vimeo

e-mail voor vimeo

Zodra uw account is ingesteld, kunt u nu onbeperkt video's opnemen binnen Asana. Opnamen zijn toegankelijk via uw Asana-taken en ook direct via uw Vimeo-account.

Video-opnamen beheren

Alle opgenomen video's van gebruikers binnen uw domein worden opgeslagen in de nieuw aangemaakte Vimeo-account van uw organisatie. Om de video's van uw organisatie te beheren, analyses te bekijken, en toegang te krijgen tot geavanceerde beveiligingsfuncties, kunt u upgraden naar een Vimeo Enterprise-abonnement. Stuur uw gegevens in via dit formulier en Vimeo zal contact met u opnemen om u op weg te helpen.

Tenzij u opnames specifiek deelt met anderen in Vimeo, zult u de enige persoon zijn die uw eigen opnames kan zien.

Videoberichten uitschakelen

De Asana Vimeo-videoberichtenfunctie wordt standaard automatisch ingeschakeld.

video uitschakelen

Videoberichten uitschakelen (alleen beschikbaar voor beheerders van Enterprise-accounts):

1. Navigeer naar de [Beheerdersconsole] (https://asana.com/de/guide/help/premium/admin-console) in uw Asana-profiel
  2. Klik op Veiligheid
  3. Scroll naar beneden naar Toestemmingen opgenomen video en schakel Opgenomen video uitgeschakeld in.

Voor beheerders van niet-Enterprise-accounts: neem contact op met Asana Outreach voor hulp. Deze functie kan op elk moment terug worden ingeschakeld door simpelweg de bovenstaande stappen te volgen.

Video's die vóór de uitschakeling zijn opgenomen, kunnen nog steeds worden bekeken door gebruikers die er toegang toe hebben.

Een video insluiten in Asana

Het insluiten van Vimeo-video's in uw Asana-projecten is een ongelooflijk impactvolle manier om zowel creatieve briefings als projectkick-offs tot leven te brengen met een paar eenvoudige klikken.

Open het project waarin u een Vimeo-video wilt insluiten en klik op het tabblad overzicht onder de projectkoptekst.

overzicht

In Belangrijkste middelen in het midden van de pagina, klikt u op Projectbeschrijving aanmaken. Eenmaal geopend, klik op het pictogram bewerken in de rechterbovenhoek.

bewerken

Als u op een plaats in de briefing klikt, verschijnt er een balk onderaan het scherm. Van hieruit klikt u op invoegen en de media.

media

Typ uw URL in en klik op Vimeo. Zodra u dit gedaan heeft, zal de video van uw keuze in de speler hieronder verschijnen.

url

Gegevensbescherming en -privacy

Bij Asana is de bescherming van de gegevens van onze klanten onze hoogste prioriteit. Binnen Asana zullen video's zichtbaar zijn voor gebruikers die toegang hebben tot die specifieke taken en berichten. Video's die in Asana zijn opgenomen, worden opgeslagen in een privé, gebruikersspecifieke map in Vimeo die niet toegankelijk is voor andere gebruikers dan een accountbeheerder. Video's die u wilt delen buiten Asana kunnen alleen worden gedeeld als de privacy-instellingen in Vimeo zijn gewijzigd.