Asana voor Outlook

Het is tijd om niet langer in je inbox te graven naar taken en belangrijke details, maar om je e-mails om te zetten in traceerbaar werk in Asana dat je van begin tot eind kunt beheren.

Met Asana voor Outlook kun je elke tool gebruiken waarvoor het ontworpen is - communiceren in Outlook en werk beheren in Asana, zodat je team weet wat ze moeten doen en voor wanneer het af moet zijn. Met deze invoegtoepassing kun je je e-mails omzetten in uitvoerbaar werk door ze in Asana om te zetten in nieuwe taken of reacties, zonder tussen tools te hoeven wisselen.

Naast een Office 365-abonnement is toegang tot Microsoft AppSource vereist om Asana voor Outlook te gebruiken. Naast de Outlook Web-app, ondersteunen we de Outlook 2021 Windows-versie tot de nieuwste versie van de desktop-app, en de Outlook 2019 Mac desktop-app tot de nieuwste versie. Voor Office-versies op Windows met een abonnement (d.w.z. Microsoft 365) op Windows, ondersteunen we de combinatie van Windows 10 1903 en Office 365 16.0.11629 elk naar hun nieuwste versie.

Aan de slag

Deze nieuwe invoegtoepassing is beschikbaar voor iedereen met toegang tot Microsoft AppSource, en Asana en Outlook gebruikt. De Asana invoegtoepassing installeren:

1. Ga naar Microsoft Marketplace en klik op Nu downloaden.

2. Volg de instructies om de Asana-invoegtoepassing aan uw Outlook toe te voegen.

gerelateerde taak en aanmaken

Zodra u dat gedaan hebt, ziet u Taak maken en Asana invoegtoepassing openen-knoppen met het Asana logo in de bovenste balk van uw Outlook inbox.

Beheerders zullen de optie zien om dit voor iedereen in hun organisatie te installeren.

Zet e-mails om in traceerbaar, uitvoerbaar werk

Als er actiepunten via e-mail binnenkomen, zoals het beoordelen van werk van je bureau of een verzoek om ontwerpmateriaal van een partner, kan je daar nu taken voor maken in Asana, rechtstreeks vanuit Outlook. Je kan de nieuwe taak dan aan jezelf of aan een teamgenoot toewijzen, een vervaldatum instellen en de taak aan een project toevoegen zodat deze met ander relevant werk verbonden is.

Taken aanmaken

Een e-mail omzetten in een taak:

1. Klik op het Asana-pictogram bovenaan de e-mail en klik op Asana-taak maken
  2. Zodra u de details van de taak hebt ingevuld, klikt u op Taak aanmaken

Het is momenteel alleen mogelijk om een vervaldatum voor een taak in te stellen bij het aanmaken. Het is niet mogelijk om een vervaldatum toe te voegen/aan te passen voor bestaande taken.

E-mails toevoegen aan bestaande taken om context vast te leggen

Je hele team wordt waarschijnlijk niet meegenomen in elke e-mail die informatie bevat die ze nodig hebben om hun werk te doen. Maar zonder deze details en context kunnen ze hun werk niet effectief doen.

Of het nu gaat om een voorstel van een bureau, een e-mail van een kandidaat met zijn of haar contactinformatie, of een ander team in je bedrijf dat om ontwerpmiddelen vraagt: je wilt dat je hele team over de juiste informatie beschikt om hun werk te doen. In plaats van van het ene naar het andere programma te gaan om die informatie te kopiëren en plakken, kan je de e-mail gewoon vanuit Outlook als reactie aan een bestaande Asana-taak toevoegen.

Gerelateerde taken

E-mails toevoegen aan een bestaande taak:

1. Klik op het Asana-pictogram bovenaan de e-mail en klik op Asana invoegtoepassing openen
  2. Zoek de taak waaraan u de e-mail wilt toevoegen, en klik dan op E-mail toevoegen

Instellingen

Vanuit de instellingen van de Asana voor Outlook-invoegtoepassing kan je schakelen tussen Werkruimtes en Organisaties of gewoon uitloggen.

instellingen

Ee instellingen van Asana voor Outlook openen:

1. Klik op het Asana-pictogram bovenaan de e-mail en klik op Asana-invoegtoepassing openen
  2. Klik op het tandwielpictogram dat bovenin het deelvenster Asana voor Outlook verschijnt

instellingen

Van hieruit kunt u wisselen tussen uw Asana-domeinen of gewoon uitloggen.