Asana voor Outlook

Het is tijd om te stoppen met zoeken naar taken en belangrijke informatie in uw inbox. Zet uw e-mails om in traceerbaar werk in Asana dat u van begin tot eind kunt beheren. Met Asana voor Outlook kunt u elke tool gebruiken waarvoor het bedoeld is: communiceren in Outlook en werk beheren in Asana. Zo weet uw team wat ze moeten doen en wanneer ze dat moeten doen, zodat het werk op tijd klaar is. Met deze invoegtoepassing kunt u uw e-mails omzetten in uitvoerbaar werk. Zet uw e-mails in Outlook om in nieuwe taken of reacties bij bestaande taken in Asana, zonder dat u tussen de tools hoeft te wisselen.

Een Office 365-abonnement en toegang tot Microsoft AppSource zijn vereist om Asana voor Outlook te gebruiken. Naast de Outlook 2016 Web App ondersteunen wij de Outlook 2019 Windows computer-app of eerder.

Aan de slag

Deze nieuwe invoegtoepassing is beschikbaar voor iedereen die toegang heeft tot Microsoft AppSource en Asana en Outlook gebruikt. De Asana invoegtoepassing installeren:

1. Ga naar Microsoft Marketplace en klik op Nu downloaden.

2. Volg de instructies om de Asana-invoegtoepassing aan uw Outlook toe te voegen.

gerelateerde taak en aanmaken

Zodra u dat gedaan hebt, ziet u Taak maken en Asana invoegtoepassing openen-knoppen met het Asana logo in de bovenste balk van uw Outlook inbox.

Beheerders zullen de optie zien om dit voor iedereen in hun organisatie te installeren.

Zet e-mails om in traceerbaar, uitvoerbaar werk

Als er actiepunten via e-mail binnenkomen, zoals het beoordelen van werk van uw bureau of een verzoek om ontwerpmateriaal van een partner, kunt u daar nu taken voor maken in Asana, rechtstreeks vanuit Outlook. U kunt de nieuwe taak dan aan uzelf of aan een teamgenoot toewijzen, een vervaldatum instellen en de taak aan een project toevoegen, zodat deze met ander relevant werk verbonden is.

Taken aanmaken

Een e-mail omzetten in een taak:

1. Klik op het Asana-pictogram bovenaan de e-mail en klik op Asana-taak maken
  2. Zodra u de details van de taak hebt ingevuld, klikt u op Taak aanmaken

Het is momenteel alleen mogelijk om een vervaldatum voor een taak in te stellen bij het aanmaken. Het is niet mogelijk om een vervaldatum toe te voegen/aan te passen voor bestaande taken.

E-mails toevoegen aan bestaande taken om context vast te leggen

Uw hele team krijgt waarschijnlijk geen kopie van elke e-mailketen met informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen. Maar zonder die details en context kunnen ze hun werk niet doeltreffend doen. Of het nu gaat om een voorstel van een bureau, een e-mail van een kandidaat met zijn of haar contactinformatie, of een ander team in uw bedrijf dat om ontwerpmiddelen vraagt: u wilt dat uw hele team over de juiste informatie beschikt om hun werk te doen. In plaats van van het ene naar het andere programma te gaan om die informatie te kopiëren en plakken, kunt u de e-mail gewoon vanuit Outlook als commentaar aan een bestaande Asana taak toevoegen.

Gerelateerde taken

E-mails toevoegen aan een bestaande taak:

1. Klik op het Asana-pictogram bovenaan de e-mail en klik op Asana invoegtoepassing openen
  2. Zoek de taak waaraan u de e-mail wilt toevoegen, en klik dan op E-mail toevoegen

Instellingen

Vanuit de instellingen van de Asana voor Outlook invoegtoepassing kunt u schakelen tussen werkruimtes en organisaties of gewoon uitloggen.

instellingen

Ee instellingen van Asana voor Outlook openen:

1. Klik op het Asana-pictogram bovenaan de e-mail en klik op Asana-invoegtoepassing openen
  2. Klik op het tandwielpictogram dat bovenin het deelvenster Asana voor Outlook verschijnt

instellingen

Van hieruit kunt u wisselen tussen uw Asana-domeinen of gewoon uitloggen.