Veelgestelde vragen Jira Server

Hoe werkt het autorisatiemodel?

• De integratie gebruikt OAuth als de autorisatiestandaard. Gebruikers blijven geauthenticeerd totdat het OAuth token vervalt of totdat iemand dat token intrekt.

• Om bestaande Jira-issues aan een Asana taak te koppelen of om een nieuw Jira-issue vanuit Asana aan te maken, moet u geautoriseerd zijn in uw Jira-account.

Controleren of u Jira Server gebruikt

• Ga naar de URL die u gebruikt om in te loggen op uw Jira-account.

• Als uw URL deze structuur heeft: “.atlassian.net” dan gebruikt u Jira Cloud en komt u niet in aanmerking om de Server-integratie te gebruiken. U zult de Cloud-versie moeten gebruiken.

• Als uw URL niet deze structuur heeft: “.atlassian.net” dan gebruikt u Jira Server en komt u in aanmerking om deze integratie te gebruiken.

Wie initieert de initiële Jira-integratie?

Een Jira-beheerder moet een applicatielink maken voor uw Server-instantie om verbinding te kunnen maken met Asana. Dit is een eenmalige gebeurtenis. Zodra dat gedaan is, kunnen gebruikers binnen Asana zich individueel authenticeren om aan projecten toe te voegen.

Is dit een eenrichtings- of tweerichtingsintegratie?

• Wanneer een gebruiker een nieuwe Jira-issue aanmaakt of vanuit Asana naar een bestaand Jira-issue linkt, pushen wij het volgende vanuit Asana naar Jira:
  1. Taaknaam
  2. Beschrijving
  3. Bijlagen
  • Deze gegevens worden onderdeel van die nieuwe Jira-issue. Deze gegevensoverdracht tussen Asana > Jira is echter een eenmalige gegevensoverdracht die gebeurt tijdens het aanmaken van een nieuwe Jira-issue. Dit is ook de enige keer dat we gegevens van Asana naar Jira pushen.

• Nadat de Jira-issue is aangemaakt, toont de Jira-widget alleen-lezen gegevens van de gekoppelde Jira-issue. Technisch gesproken synchroniseert de widget dus gewoon gegevens rechtstreeks van Jira naar Asana. De Jira-widget werkt ook op dezelfde manier wanneer u een bestaande Jira-issue aan een Asana taak koppelt.

Hoe werken toestemmingen?

• Bij het aanmaken van een nieuwe Jira-issue vanuit Asana, volgt de integratie het permissiemodel van Jira. Een gebruiker kan dus alleen een Jira-issue aanmaken als hij daar in Jira toestemmingen voor heeft. Dit is het enige scenario waarin een gebruiker gegevens in Jira kan schrijven (om een nieuwe Jira-issue aan te maken). Evenzo is dit ook het enige scenario waarin de integratie Asana-gegevens leest.
  1. De integratie leest Asana-gegevens en maakt een nieuwe Jira-issue aan door (optioneel) een deel van de Asana-taakgegevens (taaknaam, beschrijving, en bijlagen) in de velden van de nieuwe Jira-issue te schrijven (issue naam, enz.).
  • Evenzo kunnen gebruikers bestaande Jira-issues alleen aan een Asana taak koppelen als:
  1. Zij geautoriseerd zijn in hun Jira-account

2. Zij toegang hebben tot die specifieke Jira-issues in Jira

• Als een issue eenmaal aan een Asana-taak gekoppeld is, worden de leestoestemmingen geregeld door het toestemmingsmodel van Asana. Als een gebruiker bijvoorbeeld een Jira-issue koppelt aan taak XYZ, dan kunnen Asana-gebruikers met toegang tot Asana-taak XYZ alleen de gegevens van de gekoppelde Jira-issue zien (alleen lezen). Als u de Jira-gegevens binnen Asana privé wilt houden, dan hebt u de mogelijkheid om uw projecten of taken privé te maken.

Nee.

De integratie vereist dat u een taak aanmaakt in Asana, en die vervolgens koppelt aan een bestaande Jira-issue.

Hoe kan ik de integratie ongedaan maken of van Jira-account veranderen?

Gebruikers kunnen de autorisatie ongedaan maken door de toegang tot Asana voor Jira Server-integratie in Jira ongedaan te maken.

1. Ga naar Accountinstellingen _> Verbonden apps -> klik op Toegang intrekken

De volgende keer dat de gebruiker een nieuwe Jira-issue wil toevoegen of aanmaken, moet hij gevraagd worden om opnieuw te autoriseren.

Neem contact op met Asana-ondersteuning om een andere Jira Server-instantie te verbinden met uw Asana-werkruimte.