Jira Server

Overview

Asana voor Jira Server is een integratie die samenwerking en zichtbaarheid mogelijk maakt tussen teams die in Asana en Jira werken.

Deze integratie brengt de waarde van de Jira Cloud integratie naar gebruikers die Jira Server gebruiken.

Het stelt bedrijfs- en productteams (die het grootste deel van hun tijd werk plannen en uitvoeren in Asana) in staat naadloos samen te werken en werk te volgen met engineeringteams (die werk plannen en uitvoeren in Jira). Het doel is om de planning te optimaliseren door sprints te volgen en uiteindelijk Asana-gebruikers inzicht te geven in de ontwikkelingsfase in Jira.

Asana voor Jira Server overbrugt de kloof tussen de planningsfasen in Asana en de ontwikkelingsfasen in Jira, van uitvoering tot oplevering.

Het creëert en bewaakt de status van Jira-issues binnen Asana taken.

Vereisten voor installatie

Asana-vereisten:

Asana voor Jira Server-integratie is beschikbaar voor alle Premium-, Business- en Enterprise-klanten.

De Jira-beheerder moet aan het volgende voldoen:

• Een Asana-account
  • Over een betaald abonnement beschikken
  • Beschikbaar zijn voor de eerste stappen van de installatie.

Jira-vereisten

Jira Software Server of Data Center versies 8.12 tot 8.15 worden ondersteund, en geconfigureerd volgens de hieronder gelinkte vereisten.

Als u Jira Cloud gebruikt, gebruik dan de Asana voor Jira Cloud-integratie

Installeren

De Jira-beheerder moet de applicatielink maken door de plug-in te installeren van de Jira Server Marketplace. De Jira-beheerder moet de eerste stappen voltooien. Daarna kunnen de eindgebruikers in Asana de integratie toevoegen aan alle projecten waartoe ze toegang hebben.

Jira-beheer installatie:

Vervolgens moet de Jira-beheerder de toepassing verifiëren door te klikken op Verbinden met Asana

• U wordt gevraagd om te authenticeren met Asana
  • Eenmaal toegestaan kiest u het juiste Asana-domein om verbinding te maken met de nieuwe integratie
  • Zodra u een bevestiging ziet in Jira, zijn de stappen die nodig zijn van de server voltooid, en kan de rest door de gebruikers in Asana voltooid worden

Asana-gebruikers:

1. Ga in Asana naar het project waaraan u de integratie wilt toevoegen
  2. Klik rechtsboven in uw scherm op Aanpassen, scroll in het menu naar beneden en klik op App toevoegen

apps toevoegen

Als u tijdens de verificatie de boodschap "Uw Asana is niet toegevoegd aan de Jira server" krijgt, ga dan terug naar de stap "Jira beheer Installeren" en controleer of de Asana-organisatie geverifieerd is, de relevante werkruimte geselecteerd is en in het Jira serverbeheer verschijnt.

Jira-server

Zodra het voltooid is, wordt de app aan het project toegevoegd. Gebruikers zouden een Jira Server veld moeten zien op taken. Hier kunnen ze bestaande Jira-issues aan toevoegen of nieuwe Jira-issues maken vanuit Asana.

Jira Server-veld

Als dit de eerste keer is dat u probeert de App aan een project toe te voegen, moet u een reeks Jira- en Asana-verificatiestromen doorlopen. Na afloop zult u in staat zijn om problemen aan taken in het betreffende project te koppelen.

Functies

De integratie kan nu gebruikt worden om een bestaande Asana-taak aan een bestaande Jira-issue te koppelen of een nieuwe issue aan te maken.

Asana-taak koppelen aan bestaande Jira-issue

In het vervolgkeuzemenu bij het Jira Server-veld kunt u een bestaande issue toevoegen.

veld toevoegen

Voer dan de URL van de Jira-issue in, of typ gewoon de naam van de issue in het tekstveld.

url

Van hieruit kunt u een Jira-issue openen, feedback geven en een issue uit een taak verwijderen.

Jira-issue aanmaken vanuit Asana-taak

Kies Nieuwe issue aanmaken in het Jira Server-veld binnen de taak in Asana.

issue aanmaken

Er verschijnt een nieuw dialoogvenster dat u moet invullen. Probeer alle velden in te vullen (specifiek project en issuetype). U kunt ook bestanden bijvoegen vanuit de Asana-taak.

issue aanmaken

Klik op Issue aanmaken.

Asana zal de relevante gegevens uit de ingevulde velden laden om de issue aan te maken.

Nadat u een issue gemaakt of gekoppeld hebt, ziet u de bijgewerkte details over de issue binnen de taak in Asana. U kunt maar één Jira-issue per Asana-taak toevoegen.

Zodra de Jira-issue aangemaakt is, is er een realtime Jira widget beschikbaar die u de status, prioriteit, en verantwoordelijke van de Jira-issue laat zien. Klik erop om meer te zien.

asana-wijzigingen

Alle wijzigingen aan de issue in Jira worden bij de volgende keer dat de pagina wordt geladen in Asana weergegeven.

Belangrijkste functionaliteiten

• Overbrug de kloof tussen de planningsfase en de hand-off: Projectmanagers kunnen naadloos vanuit Asana een Jira-issue aanmaken wanneer taken klaar zijn voor engineering. De planning is al gebeurd in Asana en de productmanager is klaar om met gemak over te dragen aan de engineeringafdeling om hun sprintplanning in Jira te doen. Deze integratie bespaart tijd en vermijdt inconsistenties in de gegevens.

• Om stappen te besparen en uw workflow te optimaliseren, kunt u het aanmaken van Jira issues automatiseren via onze functie regels. Meer informatie.

jira-regels toevoegen

In het pop-upvenster Regel toevoegen:

1. Klik onder Jira Server op Nieuwe issue aanmaken
  2. Vul alle velden in het vak Nieuwe issue aanmaken in
  3. Klik op Regel aanmaken om het aanmaken van Jira Server-issues te automatiseren
  • Transparantie in het ontwikkelwerk in Jira: Asana-gebruikers hebben zicht op het werk dat in Jira gebeurt, zodat zij belanghebbenden en belangrijke klanten kunnen bijpraten over belangrijke releasedata, bugfixes, enz. Op dezelfde manier wil de productmanager de flexibiliteit hebben om Jira-werk binnen Asana te kunnen volgen, plannen en uitvoeren. Het is een win-win situatie.

Voor een lijst van veelgestelde vragen over de Asana voor Jira Server integratie, zie onze Jira Server FAQ helpgids.