Asana voor Jira veelgestelde vragen

Hoe werkt het autorisatiemodel?

• De integratie gebruikt OAuth als Autorisatiestandaard. Gebruikers blijven geauthenticeerd totdat het OAuth-token vervalt of totdat iemand dat token intrekt.
  • Om bestaande Jira-issues aan een Asana taak te koppelen of om een nieuw Jira-issue vanuit Asana aan te maken, moet u geautoriseerd zijn in uw Jira-account.

Hoe werken toestemmingen?

• Bij het aanmaken van een nieuwe Jira-issue vanuit Asana, volgt de integratie het permissiemodel van Jira. Een gebruiker kan dus alleen een Jira-issue aanmaken als hij daar in Jira toestemming voor heeft. Dit is het enige scenario waarin een gebruiker gegevens in Jira kan schrijven (om een nieuwe Jira-issue aan te maken). Evenzo is dit ook het enige scenario waarin de integratie Asana-gegevens leest.

**Hoe werkt de integratie met Asana?

• De integratie leest Asana-gegevens en maakt een nieuwe Jira-issue aan door (optioneel) een deel van de Asana-taakgegevens (taaknaam, beschrijving en bijlagen) in de velden van de nieuwe Jira-issue te schrijven (issuenaam, enz.).

• Evenzo kunnen gebruikers bestaande Jira-issues alleen aan een Asana-taak koppelen als ze geautoriseerd zijn in hun Jira-account en ze toegang hebben tot die specifieke Jira-issues in Jira.

• Als een issue eenmaal aan een Asana-taak gekoppeld is, dan worden de toestemmingen geregeld door het permissiemodel van Asana. Als een gebruiker een Jira-issue bijvoorbeeld koppelt aan taak 'XYZ', dan kunnen Asana-gebruikers met toegang tot Asana-taak 'XYZ' de gegevens van de gekoppelde Jira-issue zien (alleen lezen). Als je de Jira-gegevens binnen Asana privé wilt houden, dan kun je je projecten of taken privé maken.