Asana voor Jira

Installeer de Asana voor Jira-integratie om transparantie te creëren tussen bedrijfs- en technische teams en interactieve, verbonden workflows op te bouwen.

Met de Asana voor Jira-integratie kunnen bedrijfs- en productteams die werk plannen in Asana, naadloos samenwerken met technische teams die werk uitvoeren in Jira.

Overzicht

Stimuleer zichtbaarheid en transparantie in Asana en Jira Cloud

• In plaats van tijd te verspillen aan statusvergaderingen en het handmatig bijwerken van twee verschillende tools, kunt u Asana en Jira gewoon met elkaar verbinden om transparantie te creëren tussen zakelijke en technische teams.
  • Vergroot het inzicht in het productontwikkelingsproces en verminder de tijd verspild aan overbodige communicatie.
  • Creëer interactieve, gekoppelde workflows tussen beide teams.
  • Realiseer de waarde en ROI van Jira sneller met Asana.

Verbind technische en zakelijke teams

• Coördineer werk tussen teams om een transparante workflow te verzekeren.
  • Zorg voor een naadloos traceringssysteem dat cross-functional werkt.

Vereisten voor installatie

Asana-vereisten

De Asana voor Jira-integratie is beschikbaar voor alle Asana Premium-, Business- en Enterprise-klanten.

Jira-vereisten

U moet een Jira Cloud-account hebben om de Asana voor Jira-integratie te kunnen installeren.

Als u Jira Server gebruikt, gebruik dan de Asana Jira Server-integratie

1. Ga naar de URL die u gebruikt om in te loggen op uw Jira-account
  2. Als uw URL de volgende structuur heeft: "<uw organisatienaam>.atlassian.net", dan gebruikt u Jira Cloud en komt u in aanmerking voor de Asana voor Jira-integratie
  3. Als je URL deze structuur niet heeft: "<je organisatienaam>.atlassian.net" dan gebruik je Jira-server en kun je de Asana voor Jira-integratie niet gebruiken

Meer informatie kunt u hier vinden op de Atlassian Community pagina.

Installatie

Via het Aanpassen-menu

installatie via aanpasmenu

Navigeer naar een project waar je de Asana voor Jira-integratie wilt installeren.

1. Klik op Aanpassen
  2. Ga naar Apps
  3. Selecteer + App toevoegen
  4. Selecteer Jira Cloud
  5. Er verschijnt een installatiewizard op het volledige scherm
  6. Uw Jira-account autoriseren
  7. De Jira-integratie wordt op projectniveau geïnstalleerd. Daarom kun je in het volgende scherm kiezen aan welke specifieke projecten de integratie moet worden toegevoegd.
  8. Je kunt nu de Jira-integratie gebruiken in elk van de projecten waaraan deze werd toegevoegd.

Via de Asana Apps Directory

1. Ga naar de Asana Apps Directory
  2. Vind de Jira Cloud voor Asana-integratie
  3. Klik op Jira Cloud voor Asana installeren
  4. Er verschijnt een installatiewizard op het volledige scherm
  5. Bij de tweede stap van de wizard wordt u gevraagd om uw Jira account te autoriseren
  6. De Jira-integratie zal op projectniveau worden geïnstalleerd. In het volgende scherm kunt u selecteren aan welke projecten u de integratie toevoegt
  7. U kunt nu naar een van de projecten gaan waar u de Jira-integratie hebt geïnstalleerd en het beginnen gebruiken

Belangrijkste functionaliteiten

Jira toevoegen

• Installeer de Jira-applicatie in Asana, en koppel deze vervolgens naadloos aan zoveel Asana-projecten als nodig.
  • Vanuit een taak in Asana kunnen gebruikers direct in Asana een nieuwe Jira Issue maken, of eenvoudig een koppeling maken naar een bestaande Jira Issue. Wij ondersteunen alle issue-types van Jira Software, waaronder: Bug, Epic, Subtask, Story en Task.
  • Wanneer u vanuit Asana een nieuwe Jira Issue aanmaakt of koppelt aan een bestaande Jira issue, pushen we het volgende vanuit Asana naar Jira: Taaknaam, Beschrijving en Bijlagen.
  • Om stappen te besparen en uw workflow te optimaliseren, kunt u het aanmaken van Jira Issues automatiseren via onze functie Regels. Lees hoe.

Regels toevoegen in jira

Vanuit de pop-up Regel toevoegen:

1. Klik onder Jira Cloud op Nieuwe Issue aanmaken
  2. Vul alle velden in het vak Nieuwe Issue aanmaken in
  3. Klik op Regel maken om Jira issues te automatiseren
  • U kunt de realtime status van het werk in Jira vanuit Asana zien. Een real-time Jira widget is beschikbaar die u voorziet van de Status, Prioriteit en Gevolmachtigde van het Jira Issue zodat iedereen op schema ligt.

Als u meer wilt zien over de Jira Issue, klik dan op de Jira-widget om naar Jira geleid te worden voor een completer overzicht.

Hoe werkt het autorisatiemodel?

• De integratie gebruikt OAuth als de autorisatiestandaard. Gebruikers blijven geauthenticeerd totdat het OAuth token vervalt of totdat iemand dat token intrekt.
  • Om bestaande Jira-issues aan een Asana taak te koppelen of om een nieuw Jira-issue vanuit Asana aan te maken, moet je geautoriseerd zijn in het Jira-account.

Hoe werken toestemmingen?

• Bij het aanmaken van een nieuwe Jira-issue vanuit Asana, volgt de integratie het permissiemodel van Jira. Een gebruiker kan dus alleen een Jira-issue aanmaken als hij daar in Jira toestemming voor heeft. Dit is het enige scenario waarin een gebruiker gegevens in Jira kan schrijven (om een nieuwe Jira-issue aan te maken). Evenzo is dit ook het enige scenario waarin de integratie Asana-gegevens leest.

Hoe werkt de integratie met Asana?

• De integratie leest Asana-gegevens en maakt een nieuwe Jira-issue aan door (optioneel) een deel van de Asana-taakgegevens (taaknaam, beschrijving en bijlagen) in de velden van de nieuwe Jira-issue te schrijven (issuenaam, enz.).

• Evenzo kunnen gebruikers bestaande Jira-issues alleen aan een Asana-taak koppelen als ze geautoriseerd zijn in hun Jira-account en ze toegang hebben tot die specifieke Jira-issues in Jira.

• Als een issue eenmaal aan een Asana-taak gekoppeld is, dan worden de toestemmingen geregeld door het permissiemodel van Asana. Als een gebruiker een Jira-issue bijvoorbeeld koppelt aan taak 'XYZ', dan kunnen Asana-gebruikers met toegang tot Asana-taak 'XYZ' de gegevens van de gekoppelde Jira-issue zien (alleen lezen). Als je de Jira-gegevens binnen Asana privé wilt houden, dan kun je je projecten of taken privé maken.