Asana voor Jira

Installeer de Asana voor Jira-integratie om transparantie te creëren tussen bedrijfs- en technische teams en interactieve, verbonden workflows op te bouwen.

Met de Asana voor Jira-integratie kunnen bedrijfs- en productteams die werk plannen in Asana, naadloos samenwerken met technische teams die werk uitvoeren in Jira.

Overzicht

Meer zichtbaarheid en transparantie in Asana en Jira Cloud

• In plaats van tijd te verspillen aan statusvergaderingen en het handmatig bijwerken van twee verschillende tools, kunt u Asana en Jira gewoon met elkaar verbinden om transparantie te creëren tussen zakelijke en technische teams.
  • Vergroot het inzicht in het productontwikkelingsproces en verminder de tijd verspild aan overbodige communicatie.
  • Creëer interactieve, gekoppelde workflows tussen beide teams.
  • Realiseer met Asana sneller de waarde en ROI van Jira.

Technische en zakelijke teams verbinden

• Coördineer werk tussen teams om een transparante workflow te verzekeren.
  • Zorg voor een naadloos traceringssysteem dat functieoverschrijdend werkt.

Vereisten voor installatie

Asana-vereisten

Asana voor Jira-integratie is beschikbaar voor alle Premium-, Business- en Enterprise-klanten.

Jira-vereisten

U moet een Jira Cloud-account hebben om de Asana voor Jira-integratie te kunnen installeren.

Als u Jira Server gebruikt, gebruik dan de Asana Jira Server-integratie

1. Ga naar de URL die u gebruikt om in te loggen op uw Jira-account
  2. Als uw URL de volgende structuur heeft: ">uw organisatienaam>.atlassian.net", dan gebruikt u Jira Cloud en komt u in aanmerking voor de Asana voor Jira-integratie
  3. Als uw URL NIET deze structuur heeft: ">uw organisatienaam>.atlassian.net" dan gebruikt u Jira server en kunt u de Asana voor Jira-integratie niet gebruiken

Meer informatie kunt u hier vinden op de Atlassian Community pagina.

Installatie

Via het projectmenu

installatie via projectmenu

1. Navigeer naar een project waar u de Asana voor Jira-integratie wilt installeren
  2. Klik op de vervolgkeuzepijl naast de koptekst van uw project
  3. Selecteer Apps toevoegen
  4. Selecteer Jira Cloud
  5. Er verschijnt een installatiewizard op het volledige scherm
  6. Uw Jira-account autoriseren
  7. De Jira integratie wordt op projectniveau geïnstalleerd. In het volgende scherm kunt u selecteren aan welke projecten u de integratie toevoegt
  8. U kunt nu naar een van de projecten gaan waar u de Jira-integratie hebt geïnstalleerd en het beginnen gebruiken

Via de Asana Apps Gallery

1. Ga naar de Asana App-galerij
  2. Vind de Jira Cloud voor Asana-integratie
  3. Klik op Jira Cloud voor Asana installeren
  4. Er verschijnt een installatiewizard op het volledige scherm
  5. Bij de tweede stap van de wizard wordt u gevraagd om uw Jira account te autoriseren
  6. De Jira-integratie zal op projectniveau worden geïnstalleerd. In het volgende scherm kunt u selecteren aan welke projecten u de integratie toevoegt
  7. U kunt nu naar een van de projecten gaan waar u de Jira-integratie hebt geïnstalleerd en het gaan gebruiken

Belangrijkste functionaliteiten

Jira toevoegen

• Installeer de Jira-applicatie op Asana, en koppel deze vervolgens naadloos aan zoveel Asana-projecten als nodig.
  • Vanuit een taak in Asana kunnen gebruikers direct in Asana een nieuwe Jira Issue maken, of eenvoudig een koppeling maken naar een bestaande Jira Issue. Wij ondersteunen alle issue-types van Jira Software, waaronder: Bug, Epic, Subtask, Story en Task.
  • Wanneer u vanuit Asana een nieuwe Jira Issue aanmaakt of koppelt aan een bestaande Jira issue, pushen we het volgende vanuit Asana naar Jira: Taaknaam, Beschrijving en Bijlagen.
  • Om stappen te besparen en uw workflow te optimaliseren, kunt u het aanmaken van Jira Issues automatiseren via onze functie Regels. Lees hoe.

Regels toevoegen in jira

Vanuit de pop-up Regel toevoegen:

1. Klik onder Jira Cloud op Nieuwe Issue aanmaken
  2. Vul alle velden in het vak Nieuwe Issue aanmaken in
  3. Klik op Regel maken om Jira issues te automatiseren
  • U kunt de realtime status van het werk in Jira vanuit Asana zien. Een real-time Jira widget is beschikbaar die u voorziet van de Status, Prioriteit en Gevolmachtigde van het Jira Issue zodat iedereen op schema ligt.

Als u meer wilt zien over de Jira Issue, klik dan op de Jira-widget om naar Jira geleid te worden voor een completer overzicht.

Voor een lijst met veelgestelde vragen over de Asana voor Jira-integratie, zie onze Jira FAQ hulpgids.