Instagantt en Asana

Instagantt is een web-app die Gantt-grafieken maakt om u te helpen samen met uw team projecten en taken visueel te plannen. U kunt startdatums maken, een voortgangspercentage instellen en taken koppelen.

Installatie

• Maak een account aan bij Instagantt
  • Registreer u met uw e-mailadres of via Asana met Asana Connect
  • Selecteer welke van uw Mijn taken-lijsten en projecten in uw werkruimtes of organisaties u wilt synchroniseren met Instagantt

U kunt een groep van maximaal 10 projecten uit verschillende werkruimtes en organisaties maken. Binnen een groep kunt u de taken op project ordenen en binnen die projecten op sectie.

Projecten uit Instagantt verwijderen

U kunt elk gesynchroniseerd project uit Asana verwijderen wanneer u niet langer wilt dat ze in Instagantt verschijnen.

Het synchroniseren van een project of Mijn taken stopzetten:

• Klik op het plusteken bovenaan de zijbalk om het venster Projecten koppelen te openen
  • Zoek het project waarvan u de synchronisatie wilt stopzetten en klik op de rode knop Ontkoppelen.

Aan de slag

De projecten die u hebt gesynchroniseerd worden gesorteerd op werkruimte en organisatie in de zijbalk van Instagantt. Ze zullen in dezelfde volgorde staan als ze in Asana. U kunt ze herschikken in Instagantt, maar dit wijzigt de volgorde in Asana niet.

Projecten weergeven

Om een project in Instagantt weer te geven, begint u met het selecteren van een van uw projecten in de zijbalk van Instagantt. U ziet vervolgens uw project in het hoofdvenster van Instagantt.

Projectkleuren die je in Asana hebt ingesteld, worden getoond in Instagantt.

Vervaldatums en kleuren

Taken worden in Instagantt in 3 kleuren weergegeven:

• Groen - taken die op tijd zijn voltooid
  • Blauw - taken die op schema liggen om op tijd te worden voltooid
  • Rood - vervallen taken die niet voltooid zijn

Als taken geen vervaldatum hebben, verschijnen ze niet in de grafiek. Je kunt ze echter makkelijk toevoegen door ergens te klikken waar je wilt dat hun balk begint.

Taken vanuit Instagantt als voltooid markeren

Je kunt rechtstreeks vanuit Instagantt taken als voltooid markeren. Ze zullen dan in je project in Asana ook als voltooid worden gemarkeerd.

Een taak als voltooid markeren:

• Vink in Instagantt elke gewenste taak aan als voltooid
  • Klik op het keuzevakje bovenaan
  • Selecteer Als voltooid markeren

De taken die je hebt aangevinkt worden als voltooid gemarkeerd in je project in Asana.

Taken maken vanuit Instagantt

Je kunt rechtstreeks vanuit Instagantt taken maken en deze zullen vervolgens in je project in Asana verschijnen.

Om een taak in Instagantt te maken klikt u op het + teken bovenaan het scherm. Met de app van Instagantt's kunt u nu de taaknaam en verantwoordelijke invoeren.

Zodra u op Opslaan klikt, zal de taak zowel in Instagantt als in uw project in Asana verschijnen.

Taakdetails in Instagantt

U kunt de details van elke taak rechtstreeks in Instagantt bekijken en bewerken.

Selecteer een taak om de details ervan te bekijken of te bewerken. Dit opent de taakdetails. Alle details die u in Instagantt wijzigt, worden ook in Asana gewijzigd.

Met Instagantt kunt u:

• De taak in Asana openen:
  • De verantwoordelijke van een taak wijzigen of bekijken
  • De vervaldatum wijzigen of bekijken
  • Labels aan de taak toevoegen of ervan verwijderen
  • Het voortgangspercentage van de taak wijzigen
  • Subtaken toevoegen of maken
  • De taakbeschrijving bewerken

Voorbij de basisbeginselen

Afhankelijkheden maken

U kunt taken aan elkaar koppelen om te laten zien dat een taak afhankelijk is van een andere.

Een afhankelijkheid maken:

• Beweeg met uw muis over de taak
  • Klik en houd de cirkel die verschijnt vast
  • Sleep uw muis naar het einde van de taak waar deze afhankelijk van is.

Een afhankelijkheid verwijderen:

• Klik op de taak
  • Selecteer Ontkoppelen van...

Als de taak meerdere afhankelijkheden heeft, kan je ofwel één afhankelijkheid, of alle afhankelijkheden loskoppelen.

Start- en vervaldatums

U kunt in Instagantt op elke taak klikken en deze verslepen om de start- en vervaldatum te wijzigen. Meer informatie over startdatums in Asana vindt u hier.

Sleep de taak naar links om de startdatum te wijzigen, of sleep de taak naar rechts om de vervaldatum te wijzigen.

Taken filteren

U kunt in Instagantt taken filteren op secties, labels of verantwoordelijke.

Je vindt de filteropties in de zijbalk, direct onder de naam van het project.

Voltooide taken weergeven of verbergen

U kunt in Instagantt alle voltooide taken weergeven of verbergen.

Wijzigen welke taken worden weergegeven in uw project in Instagantt:

• Klik op het tandwielpictogram bovenaan de projectlijst
  • Selecteer Toon voltooide taken sinds......*
  • Selecteer welke taken u wilt weergeven

Instagantt-grafieken exporteren

Wanneer u de Instagantt-grafiek wilt afdrukken of opnemen in een presentatie, kunt u de grafiek exporteren als een afbeelding

Exporteren:

• Klik op het fotopictogram bovenaan de pagina
  • Selecteer Als afbeelding exporteren
  • Selecteer in het volgende venster Een nieuwe afbeelding genereren

Opnieuw met Asana synchroniseren

Als er wijzigingen zijn aangebracht in Asana en je wilt dat deze in Instagantt worden overgenomen, klik dan op de naam van het project in de zijbalk om de projecten opnieuw te synchroniseren.

Verdere hulp nodig? Neem contact op met Instagantt door te klikken op Feedback en Ondersteuning in de rechterbovenhoek van Instagantt.