Google & Asana

Asana wordt aanbevolen voor werk met Google Workspace. Het gebruik van beide samen is een geweldige manier om uw werk gemakkelijk te verbinden tussen verschillende Google-apps en het bij te houden in Asana.

Asana wordt aanbevolen voor werk met Google Workspace

Google SSO

Login op Asana met behulp van Google SSO.

Gebruik Google SSO voor een veilige en eenvoudige login op Asana

Klik op Google-account gebruiken op de [loginpagina] (https://app.asana.com/).

Meer informatie over authenticatie voor Premium- en Enterprise-organisaties.

Google Calendar

Blijf op de hoogte door uw Asana-taken te synchroniseren met uw Google Calendar.

Synchroniseer Google Calendar met Asana in het vervolgkeuzemenu voor projectacties

Klik op de vervolgkeuzelijst projectacties en selecteer Synchroniseren met Google Calendar.

Synchroniseer Google Calendar met Asana

Meer informatie over hoe u uw Asana-projecten kunt synchroniseren met Google Calendar vindt u hier.

Google Drive

Voeg eenvoudig uw bestanden van My Drive toe aan uw Asana-taken.

Klik op de paperclip in een Asana-taak om bij te voegen vanaf Google Drive

Klik op het paperclip-pictogram van het right paneright pane en selecteer Google Drive.

Google Drive schermafbeelding 2

Meer informatie over het toevoegen van Google Drive-bestanden aan uw Asana-taken vindt u hier.

Het is ook mogelijk om bestanden geselecteerd op Team Drives aan taken in Asana bij te voegen.

Gmail

Maak taken in Asana rechtstreeks vanuit e-mails in Gmail.

taken maken gmail

Klik in uw My tasksMy tasks of op een projectprojectProjecten zijn takenlijsten. uit de vervolgkeuzelijst projectacties en selecteer Taken toevoegen via E-mail om een e-mailadres te vinden dat u kunt gebruiken om taken via e-mail aan te maken.

Meer informatie over het maken van taken in Asana via e-mail vindt u hier.

Uw portfolio exporteren naar Google Sheets

Zodra u een portfolio hebt gemaakt, kunt u het op elk moment exporteren naar Google Sheets.

sheets exporteren

Een portfolio naar Google Sheets exporteren:

1. Tik op het driepunten-pictogram naast de portfolio-titel
  2. Ga met de muis over Exporteren en selecteer Google Sheets

Google Forms

Maak automatisch taken aan in Asana vanuit reacties van Google Forms.

Maak Asana-taken vanuit reacties van Google Forms

Deze integratie vereist een plug-in voor Google Forms en is in combinatie met onze Gmail-integratie.

Meer informatie over het verzenden van Google Forms-inzendingen naar Asana vindt u hier.

Chrome-extensies

Maak snel en eenvoudig taken aan in Asana vanaf elke webpagina in Chrome.

Gebruik de Google Chrome-extensie van Asana en stuur links rechtstreeks naar Asana

Wanneer de Chrome-extensie is geïnstalleerd, klikt u op het Asana-pictogram in de rechterbovenhoek van uw Chrome-venster om een taak te maken.

Hangouts Chat

We zijn in de vroege fasen van samenwerking met Google over een integratie met Hangouts Chat - de nieuwe intelligente messaging app gebouwd voor teams in Google Workspace. Blijf kijken op de Asana-blog.