Gmail-invoegtoepassing

Maak rechtstreeks in uw Gmail-inbox taken van e-mails van Asana. Gebruik de Asana voor Gmail invoegtoepassing om van e-mails taken te maken, verantwoordelijkheid toe te wijzen, vervaldatums vast te leggen en te synchroniseren met projecten. Deze invoegtoepassing moet worden gedownload van de marktplaats voor invoegtoepassingen van Gmail en werkt ook met de Gmail-app op Android en iOS.

U kunt kiezen welk van de e-mailbijlagen, als ze er zijn, u wilt toevoegen aan de taak in Asana.

Als u de beheerder bent voor uw domein, kunt u de invoegtoepassing installeren voor uw gehele organisatie. Houd er rekening mee dat het tot 7 dagen kan duren voordat de invoegtoepassing zichtbaar is bij een beheerdersinstallatie. Daarnaast worden beheerders nu door Google verplicht om de OAuth2-klant-id in te voeren om de app te whitelisten. De OAuth2-klant-id van Asana is: 923474483785-sqf6uk8vq1rqe853il0g2h4m98ji2fq6.apps.googleusercontent.com.

Klik op het Asana-pictogram in de rechterbovenhoek en meld u aan met de gegevens van uw Asana-account.

aanmelding gmail-invoegtoepassing

Open een e-mail en zoek naar het Asana-logo in de rechterbovenhoek van het scherm. Als de invoegtoepassing net is geïnstalleerd, kan het zijn dat deze niet meteen wordt weergegeven. Als dit het geval is, probeer dan de pagina te vernieuwen, uit en weer in te loggen, en/of verschillende e-mailberichten te openen. Google-invoegtoepassingen hebben soms een paar seconden nodig om te laden.

logo gmail-invoegtoepassing

Zodra de zijbalk rechts zich opent, kunt u de optie zien om een taak te maken vanuit uw e-mail.

een taak maken met de gmail-invoegtoepassing

Tijdens het maken van een taak kunt u de taaknaam wijzigen, naar verantwoordelijken zoeken, de taak aan een project toevoegen en een vervaldatum instellen.

details van het maken van een taak met de gmail-invoegtoepassing

Als het deelvenster aan de zijkant niet automatisch wordt geopend, klikt u op het grijze Asana-pictogram rechtsboven in het scherm om het opnieuw te openen.