Calendars & Asana

De optie synchroniseren met agenda helpt u deadlines te halen door uw taken te synchroniseren met Google Calendar, Apple Calendar, Outlook of een andere agenda waarop u zich kunt abonneren via een URL.

Je kunt elk project, label, of Mijn Taken-lijst naar met een externe agenda synchroniseren.

Eenmaal gesynchroniseerd, ziet u taken met vervaldatums van dat project als gebeurtenissen van alle dagen. U kunt op elke gebeurtenis klikken om de taak in Asana te bezoeken.

Een paar dingen om op te merken:

• Alleen taken met vervaldatums zullen synchroniseren.
  • Alleen taken met vervaldatums binnen de komende 6 maanden worden gesynchroniseerd.
  • Agenda synchroniseren is eenrichtingsverkeer: updates van uw agenda worden niet weerspiegeld in Asana
  • Voltooide taken zullen niet synchroniseren, tenzij ze onvolledige subtaken hebben
  • Subtaken synchroniseren ook met externe agenda's
  • Teamagenda kan niet worden gesynchroniseerd
  • Het is niet mogelijk om agenda's via URL te synchroniseren met Outlook voor Mac 2011
  • De eerste synchronisatie met uw agenda zou onmiddellijk moeten gebeuren, maar latere synchronisaties kunnen een dag duren
  • Het maximum aantal gesynchroniseerde taken is 5000

Selecteer project, tag, of Mijn taken

Een Asana-project synchroniseren:

1. Selecteer in de zijbalk, het project dat je wil synchroniseren
  2. Klik in de koptekst op de vervolgkeuzepijl om toegang te krijgen tot de projectacties
  3. Ga met de muis over de optie exporteren/printen en selecteer Synchroniseren met agenda

Deze stappen kunnen ook worden gebruikt om uw Mijn taken te synchroniseren

Om een Asana-label te synchroniseren:

1. Klik in de details van een taak in het taakdetailvenster op de naam van de tag die je wil synchroniseren. Nadat je op de naam van de tag geklikt hebt, zie je dat een lijst van taken die aan de tag gekoppeld zijn, geladen wordt in het hoofdvenster
  2. Klik in de koptekst op de vervolgkeuzelijst om naar de [projectacties] te gaan(/guide/help/projects/acties)
  3. Selecteer Synchroniseren met Agenda

1

Synchroniseren met Google Calendar

In het pop-upvenster Synchroniseren naar agenda in Asana, markeer en kopieer je de volledige link die je vindt in het tabblad Google Calendar. Als het Asana-project niet langer dan 24 uur synchroniseert, raden wij je aan om de beginregel van de synchronisatielink te wijzigen van "app.asana.com/-/0/ical" naar "calendarsync.asana.biz".

Projecten moeten individueel gesynchroniseerd worden.

Van URL

In Google Calendar:

1. Klik op het *+ pictogram naast De agenda van een collega toevoegen
  2. Selecteer Van URL

Agenda toevoegen

In het pop-upvenster:

1. Plak de link die u eerder vanuit Asana hebt gekopieerd in het veld URL
  2. Klik op Agenda toevoegen

Eenmaal gesynchroniseerd, ziet u taken met vervaldatums van dat project als gebeurtenissen voor de hele dag in uw agenda.

U kunt op elke gebeurtenis klikken om een link naar de taak in Asana te vinden.

Een gesynchroniseerd project verwijderen uit Google Calendar:

1. Klik naast andere agenda's op de vervolgkeuzepijl
  2. Selecteer Instellingen

Klik in instellingen op Uitschrijven naast de naam van het bijbehorende project.

Synchroniseren met Apple Calendar

In het pop-upvenster Synchroniseren met agenda in Asana, markeert u de volledige link in het tabblad iCAL, Outlook of andere agenda en kopieert u deze (maar klikt u er niet op).

In Apple Calendar:

1. Selecteer Bestand
  2. Selecteer Nieuw agenda-abonnement

In het pop-upvenster:

1. Plak de link die u eerder hebt gekopieerd van Asana in het veld Agenda URL
  2. Selecteer Inschrijven

In het volgende venster:

1. Bewerk de opties van de agenda. We raden aan om automatisch vernieuwen in te stellen op Elke 5 minuten
  2. Zodra u klaar bent, selecteert u OK

Eenmaal gesynchroniseerd, ziet u taken met vervaldatums van dat project als gebeurtenissen voor de hele dag in uw agenda.

U kunt op elke gebeurtenis klikken om een link naar de taak in Asana te vinden.

Om een gesynchroniseerd project uit Apple Calendar te verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop (of + klik op een Mac) op de naam van het Asana-project
  2. Selecteer Uitschrijven

Synchroniseren met Outlook

De volgende schermafbeeldingen zijn specifiek voor de agenda van Outlook in een webbrowser, maar de onderstaande stappen kunnen opnieuw toegepast worden op andere versies van Outlook waarmee deze integratie compatibel is.

In het pop-upvenster Synchroniseren met agenda in Asana, markeert u de volledige link in het tabblad iCAL, Outlook of andere agenda en kopieert u deze (maar klikt u er niet op).

In Outlook Calendar:

1. Klik op Agenda toevoegen
  2. Selecteer Van internet

In het volgende pop-upvenster:

1. Plak de link die u eerder uit Asana hebt gekopieerd in het veld Link met de agenda
  2. Voer een naam in voor uw agenda
  3. Klik op Opslaan

Eenmaal gesynchroniseerd, ziet u taken met vervaldatums van dat project als gebeurtenissen voor de hele dag in uw agenda.

U kunt op elke gebeurtenis klikken om een link naar de taak in Asana te vinden.

Een gesynchroniseerd project uit Outlook Calendar verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het Asana-project
  2. Selecteer Verwijderen