De basisbeginselen van Android

Met Asana voor Android kunt u aan uw taken werken en verbonden blijven met uw teamgenoten.

U hebt vanaf uw Android-apparaat toegang tot uw Mijn taken, projecten, gesprekken, inbox, snel toevoegen en zoeken. De web- en Android-apps worden in realtime bijgewerkt, zodat uw taken en gesprekken automatisch worden gesynchroniseerd, ongeacht het apparaat dat u gebruikt.

Download Asana voor Android uit de Google Play Store. Bekijk zodra u de app heeft onze Snelstart-handleiding voor Android.

De Android-app van Asana is compatibel met Android-versie 7.1 en later.

Registreren

registreren

Wanneer u de app voor de eerste keer opent, kunt u:

1. Registreren voor een nieuwe account
  2. Inloggen op uw bestaande account

U registreren voor een account

Als u Asana voor de allereerste keer gebruikt, kunt u zich vanaf de Android-app registreren voor een account.

Registratieflow

Vanaf de registratiepagina kunt u:

1. Registreren met elke Google-account waar u bent ingelogd op dezelfde manier als op uw Android-apparaat
  2. Aanmelden met uw e-mailadres

Zodra u uw account hebt geverifieerd, kunt u inloggen via de Android-app of op uw computer met behulp van een van de browsers die we ondersteunen.

Inloggen op uw account

Als u al een account heeft, kunt u op dezelfde manier op uw account op de Android-app inloggen als u dat op uw computer zou doen.

Tik op de inlogpagina op Inloggen met Google om in te loggen met Google SSO of tik op Inloggen om in te loggen met uw wachtwoord of via SAML.

Inloggen via SAML

Als u lid bent van een Enterprise-organisatie met SAML ingeschakeld, kunt u inloggen door op Inloggen te tikken en alleen uw e-mailadres in te voeren. Het wachtwoordveld kunt u leeg laten. Dit stuurt u door naar de IDP-inlogpagina of app van uw bedrijf.

Inloggen met Google

Tik op Inloggen met Google om in te loggen via Google SSO. U kunt met elke Google-account inloggen die is gekoppeld aan uw Android-apparaat.

Interface

Wanneer u voor het eerst op uw account inlogt, wordt u naar uw My TasksMy Tasks-lijst gebracht. Voor meer informatie over navigeren door uw Mijn taken en andere takenlijsten, lees dit artikel.

interface 1

Op het scherm Mijn taken kunt u:

1. Op de vervolgkeuzepijl tikken voor toegang tot de Mijn taken agenda of uw gebruikersprofiel bewerken
  2. De weergave sorteren van uw Mijn taken wijzigen
  3. Toegang krijgen tot uw startpagina
  4. Toegang krijgen tot uw inbox
  5. De functie Zoeken gebruiken
  6. Naar uw account navigeren

Startpagina

Tik op het pictogram Startpagina om de Startpagina te openen.

Startpagina 1

Startpagina 2

Op uw startpagina kunt u:

1. Schakelen tussen uw projecten en portfolio's
  2. Navigeren naar uw favorieten, recent of alle projecten
  3. Schakelen tussen lijst- en bordweergave
  4. Een nieuw project maken

Portfolio's zijn een Business-functie.

Account

Uw profiel weergeven

Tik in uw account-scherm op de melding Profiel weergeven om uw profiel weer te geven.

profiel weergeven

account weergeven of bewerken 2

Vanaf het scherm Profiel bekijken kunt u:

1. Uw profiel bewerken
  2. Laten zien dat u niet aanwezig bent
  3. Door u gemaakte of aan u toegewezen taken bekijken

Uw profiel bewerken

Tik in het scherm Profiel weergeven op het potloodpictogram om uw profiel te bewerken.

Bewerkingspictogram

Vanaf het scherm Gebruikersprofiel bewerken kunt u:

1. Uw profielfoto uploaden/wijzigen
  2. Uw profielnaam bewerken
  3. Aangeven of u op vakantie bent of niet
  4. Uw huidige rol wijzigen
  5. Uw huidige afdeling wijzigen
  6. Uw 'Over u'-sectie bewerken

Uitloggen uit Asana

Om uit te loggen uit Asana klikt u eerst in uw dashboard op het tabblad Account. Vervolgens scrolt u naar de onderkant van de pagina en tikt u op Uitloggen.

uitloggen

Pushmeldingen

Als u meldingen voor uw Android-apparaat ingeschakeld hebt, ontvangt u pushmeldingen voor de volgende verhalen:

• Er werd een taak aan u toegewezen
  • Er werd gereageerd op een taak die aan u is toegewezen en/of waar u medewerker van bent
  • Er werd een taak waar u medewerker van bent als voltooid gemarkeerd
  • Er vervalt een taak die aan u is toegewezen (wordt rond middernacht van de dag van de vervaldatum van de taak verzonden)
  • Er werd een gesprek of statusupdate gepost in een team of werkplek waar u toe behoort
  • Er werd een bijlage toegevoegd aan werk waar u medewerker van bent

Als u het Asana-pictogram bovenaan het scherm van uw telefoon selecteert om uw meldingen te bekijken, zult u zien dat ze gebundeld zijn. Knijp en vouw ze uit om meer informatie te zien, of ga verder naar uw Asana-inbox.

Pushmeldingen zijn standaard ingeschakeld.

Uw pushmeldingen beheren

Tik in uw account-tabblad op het push-pictogram om de besturingselementen voor uw pushmeldingen te openen.

besturingselementen pushmeldingen 1

Op het volgende scherm kunt u de geselecteerde pushmeldingen in- en uitschakelen.

besturingselementen pushmeldingen 2

Instellingen meldingen

U kunt op elk moment de instellingen van uw meldingen openen vanaf uw account-tabblad.

toegangspunt meldingen 1

Vanaf het tabblad Meldingen kunt u:

1. Uw Niet storen-instellingen bewerken of aanpassen
  2. Uw meldingen beheren

Toegangspunt meldingen 2

Vanaf het scherm Meldingen beheren kunt u:

1. Meldingen toestaan of afwijzen
  2. Zachte meldingen in- of uitschakelen
  3. Banners in- of uitschakelen
  4. Meldingen op vergrendelscherm aanpassen
  5. Uw geluidsinstellingen bewerken
  6. Vibratie in- of uitschakelen
  7. Onderbrekingen toestaan of afwijzen

Om pushmeldingen uit te schakelen navigeert u naar de meldingsinstellingen of uw applicatiebeheerder.

Offline-toegang tot Asana

U kunt Asana voor Android offline gebruiken om onderweg uw meldingen te controleren, op taken en gesprekken te reageren, vervaldatums of verantwoordelijken te wijzigen, en taken te voltooien.

Gebruik Asana offline voor:

• Het maken van taskstasks, conversationsconversations of projectsprojects
  • AssignAssign van taken
  • Het instellen van due datesdue dates
  • Het toevoegen of verwijderen van followersfollowers
  • Het toevoegen of verwijderen van tagstags
  • Het toevoegen aan of verwijderen van taken uit projecten
  • Het CompleteComplete van taken
  • Het verwijderen van taken
  • heartheartEen hart toevoegen is een eenvoudige manier om enthousiasme voor een taak uit te drukken, het eens te zijn met een opmerking of dankbaarheid te tonen voor het voltooien van een taak. taken, gesprekken of meldingen
  • Het toevoegen of verwijderen van reacties
  • Het uitnodigen van teamgenoten
  • Archiveren of ongedaan maken van het archiveren van stories in uw InboxInboxMijn Inbox laat activiteit op taken, projecten of gesprekken zien die een gebruiker volgt.

Asana offline

Wanneer u offline een taak of reactie maakt, verschijnt er een lichtgrijs wolk-pictogram naast de taken of reacties die nog niet gesynchroniseerd zijn. Dit betekent dat ze momenteel alleen voor u zichtbaar zijn. Wanneer u weer online bent, worden deze wijzigingen gesynchroniseerd en kan uw hele team de bijgewerkte taken, projecten en gesprekken zien.

U kunt offline ook snel een taak toevoegen. Bovenaan elke lijst in de app verschijnt een melding Taak toevoegen.... Voeg een taak toe, tik op de entertoets van uw apparaat en begin met het typen van uw volgende taak.

Een teller onderaan de app telt de acties die u offline hebt uitgevoerd. Wanneer u weer online bent, telt het aantal acties in behandeling af totdat al uw updates live zijn in Asana. Dan zullen ook de grijze wolk-pictogrammen verdwijnen.

Taken en gesprekken binnen een project die nog nooit eerder op uw app zijn geopend, zullen niet offline zichtbaar zijn, maar u kunt wel taken aan deze projecten toevoegen wanneer u offline bent.

Snelkoppeling-acties

Tik op het pictogram van de Asana-app en houd deze ingedrukt om rechtstreeks vanaf uw startscherm een nieuwe taak te maken, uw inbox te openen of een zoekvenster te openen.

Snelkoppeling-acties

Deze snelkoppeling-acties zijn alleen beschikbaar op Android-apparaten met de OS-versie 7.1 of later.